• Turkhane Logo

Elon Musk, X'te Hamas bağlantılı yüzlerce hesabı kapattı

X'in CEO'su Linda Yaccarino,

19:18 12 Ekim 2023 Perşembe
Elon Musk, X'te Hamas bağlantılı yüzlerce hesabı kapattı
X'in CEO'su Linda Yaccarino,

Sosyal medya platformu Xin Üst Yöneticisi (CEO) Linda Yaccarino, Hamas bağlantılı yüzlerce hesabın kapatıldığını açıkladı. Yaccarino, Xte paylaştığı açıklamada, İsrailin Hamas ve Filistinli gruplarla çatışmasında platformun Avrupa Birliğinin (AB) dijital kurallarına uyup uymadığına cevap verdi.

Gazete Duvarda yer alan habere göre Xin içerikleri incelediğine işaret eden Yaccarino, Sürekli gelişen ve değişen kriz sırasında tespit edilen sahte ve manipüle edilmiş içerikleri orantılı ve etkili şekilde değerlendirdiklerini kaydetti. Yaccarino, bu kapsamda, X, çatışmanın başlamasından bu yana Hamasa bağlı yüzlerce hesap tespit etti ve platformdan kaldırdı ifadesini kullandı.
Terör örgütleri, şiddet ve aşırılık yanlısı gruplar için Xte yer olmadığını söyleyen Yaccarino, bu tür hesapları gerçek zamanlı olarak kaldırmaya devam ettiklerini belirtti.

AB Komisyonu, son günlerde X sosyal medya platformunda şiddet bulunduran yasa dışı içerik ve dezenformasyon yayıldığını, bu tür içeriklerin uyarılara rağmen kaldırılmadığını, bunların kaldırılması için şirketin sahibi Elon Muska 24 saat süre verildiğini bildirmişti. AB Komisyonunun dijital hizmetlerden sorumlu üyesi Thierry Breton, mektubunda Hamasın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının İsraile saldırısının ardından X platformunun ABde yasa dışı içerik ve yanlış bilgi yaymak için kullanıldığına dair göstergeler bulunduğunu belirtmişti.

Son güncelleme: 19:18 12.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı