• Turkhane Logo

Elon Musk, Tweet'lerden para kazanma planları yapıyor! Bankalara ne vadetti?

Twitter'ı satın almaya karar veren Elon Musk'ın, gereken finansmanı sağlamak için bankalarla yaptığı görüşmeye ilişkin çarpıcı iddialar ortaya atıldı.

09:08 03 Mayıs 2022 Salı
Elon Musk, Tweet'lerden para kazanma planları yapıyor! Bankalara ne vadetti?
Twitter'ı satın almaya karar veren Elon Musk'ın, gereken finansmanı sağlamak için bankalarla yaptığı görüşmeye ilişkin çarpıcı iddialar ortaya atıldı.


Reuters haber ajansının konu hakkında bilgisi olan üç kaynağa dayandırdığı haberde teknoloji milyarderinin, Twitter CEOsunu değiştirmeye karar verdiği ve tweetlerden para kazanma yolları geliştireceği yazıldı.

Tesla ve SpaceX CEOsunun hisse başına 54,20 dolar teklif ettiği satış anlaşması pazartesi onaylanmış, böylelikle Musk, sosyal medya platformunu 44 milyar dolara satın almıştı.


Musk bu meblağın 21 milyar dolarını kendi cebinden, 12,5 milyar dolarını Tesla hisselerine karşı aldığı marj kredisiyle ve 13 milyar dolarını da finans kuruluşlarından kredi çekerek karşılamaya hazırlanıyor.

Independent Türkçeden Uğurcan Yıldızın derlediği habere göre adı açıklanmayan kaynaklar, bankalarla yapılan görüşmede milyarderin sözlerinin, sağlam bir taahhütten ziyade vizyonuna dayandığını ifade etti.

İddiaya göre Musk, Twitterın brüt kar marjının Facebook gibi şirketlerden çok daha düşük olduğunu ve bu durumun, şirketin maliyetinin düşürülmesini sağlayacak bir alan açtığını savundu.

Muskın şirketi devralana kadar herhangi bir kişiyi işten çıkarmayacağı öne sürüldü.

Öte yandan kaynaklardan biri, Muskın Twitter için yeni bir CEO belirlediğini söylese de bu isim açıklanmadı. Twitter CEOluğu görevine kasımda başlayan Parag Agrawalın, son imzalar atılana kadar bu koltukta oturması bekleniyor.

Kaynaklar ayrıca Muskın, önemli bilgiler içeren ya da viral olan tweetlerden para kazanmak gibi gelirleri artıracak yeni yollar bulmayı planladığını söylediğini iddia etti. Bu fikirler arasında doğrulanmış hesaplardan atılan tweetleri kullanmak isteyen internet sitelerinden ücret talep edilmesi var.

Muskın, Twitterda yasal kısıtlamalar dahilinde mümkün olan en özgür kuralları uygulamak istediğini bankalara söylediği de öne sürüldü.

Kaynaklar ayrıca Twitter anlaşmasına katılmak isteyen çok kişi olduğunu ve Muskın biriyle ortak olup olmayacağı kararını ilerleyen haftalarda vereceğini ifade etti.

Son güncelleme: 09:08 03.05.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı