• Turkhane Logo

Elif Şafak: İmamoğlu büyük haksızlığa uğradı, sanatçılar olarak konuşmalıyız

Abdullah Şevki'nin Zümrüt Apartmanı kitabında yer alan "pedofili" içeren ifadelerin bulunması sonrası başlayan soruşturma dalgası devam ediyor.

18:57 01 Haziran 2019 Cumartesi
Elif Şafak: İmamoğlu büyük haksızlığa uğradı, sanatçılar olarak konuşmalıyız
Abdullah Şevki'nin Zümrüt Apartmanı kitabında yer alan "pedofili" içeren ifadelerin bulunması sonrası başlayan soruşturma dalgası devam ediyor.




İktidara yakın medyanın hedef gösterdiği uluslararası pek çok ödüle sahip olan yazar Elif Şafakın kitaplarını incelemeye kadar vardı.


İngiliz Guardian’ın da Ahval’den alıntı yaparak konuyu haberleştirirerek söz verdiği Elif Şafak, bu kez BBC Türkçe’den Çağıl Kasapoğlu’na konuştu.

Okumadan ileri geri laflar sarf ediyorlar” diyen Elif Şafak, “Ben edebiyatçı olarak kurbanın yanında yer alıyorum, onun gözünden anlatıyorum. Pedofiliyi savunmak söz konusu değil” ifadesini kullanıyor.

Şafak, bu tür linç kampanyalarının sonunda sansür ve otosansüre yol açabileceği kaygısını da dile getirirken konuyu İstanbul seçimlerine de getiriyor.

Türkiyede sivil toplumun ve basın özgürlüğünün zayıflamasıyla demokrasinin yalnızca seçim sandığında arandığını ifade eden Şafak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin iptal edilmesinin de CHP adayı Ekrem İmamoğlu için büyük bir haksızlık olduğunu söylüyor ve sanatçılara çağrı yapıyor:

Geriye bir tek seçim sandığı kaldı, şimdi o seçimler de iptal ediliyor. Dolayısıyla ben büyük endişe duyuyorum, üzüntü duyuyorum. Ve sanatçılar olarak konuşmamız gerektiğini düşünüyorum.

Elif Şafak, Türkiyede gazeteci, sanatçı, yazar ve akademisyenler için hayatın zorlaşmasını Çünkü çok büyük bir antidemokratik, hukuksuzlukların, haksızlıkların yaşandığı bir tünelden geçiyoruz biz diye niteliyor.

Şafak, Kelimeyle iştigal eden herkes için çok zor ortam. Musa Kart gibi önde gelen çizerlerimizden, sanatçılarımızdan biri yeniden hapse atılabiliyorsa, bütün sanatçılar için ortam çok zor diyor.

İktidardaki ilk yıllarında AKP’ye destek verdiği gerekçesiyle zaman zaman eleştirilen Şafak, Bu parti iktidara ilk geldiği zaman demokratik reformlar vadederek geldi ve o vaatlerin her biri de önemliydi. O dönemki söylemle daha sonra yaşadığımız şey arasında muazzam bir fark var savunması yapıyor.

Son güncelleme: 18:57 01.06.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı