• Turkhane Logo

‘Elçi siyasi suikasta kurban gitti’ diyen Davutoğlu’na: Tanıklığınızı mahkemede anlatın

Tahir Elçi için “Siyasi bir suikasta kurban gitti” diyen Davutoğlu'na, avukat Karaman cevap verdi: “Mahkemeden, tanık olarak dinlenmenizi talep edeceğiz. Buyrun bildiklerinizi anlatın."

12:47 13 Eylül 2021 Pazartesi
‘Elçi siyasi suikasta kurban gitti’ diyen Davutoğlu’na: Tanıklığınızı mahkemede anlatın
Tahir Elçi için “Siyasi bir suikasta kurban gitti” diyen Davutoğlu'na, avukat Karaman cevap verdi: “Mahkemeden, tanık olarak dinlenmenizi talep edeceğiz. Buyrun bildiklerinizi anlatın."


Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır’da basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündemdeki siyasi konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Davutoğlu’nun 2015 yılında Sur’da öldürülen Tahir Elçi için kullandığı “siyasi suikast” ifadesi ise en çok tartışılan ifade oldu.

Belediyelere kayyum atanmasına “açık şekilde” karşı çıktığını savunan Davutoğlu, “AK Parti olarak değil, tek başımaydım. Şahsi olarak tavır koydum. Demokrasi ve kamu düzeni birlikte yaşayacak şeylerdir. Özgürlükleri kamu düzeniyle birleştiremezseniz kaos çıkar. Bahçeli Serok Ahmet diyerek açıkça beni hedef aldı. O kritik süreçte koalisyondan kaçan Bahçeli’ydi” dedi.


‘SUİKAST OLDUĞU KANAATİNDEYİM’

Tahir Elçi suikastına da değinen Davutoğlu, “O dönemde yüreğimi dağlayan olaylardan biri Tahir Elçi katledilmesiydi. Bir siyasi suikast olduğu kanaatindeyim. Birçok vesileyle de görüşmüştüm. Tahir Elçi düşündüklerini açıkça söyleyen hepimizin takdirini kazanan aydın bir insandı” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, ayrıca “Tahir Elçi’nin katillerinin bulunması bizim için hukuki bir borçtur” dedi.

Davutoğlu, basın mensuplarının ardından Diyarbakır Barosu’nu da ziyaret ederek, Tahir Elçi cinayetiyle ilgili düşüncelerini aktardı.

MAHKEMEYE TALEPTE BULUNULACAK

Davutoğlu’nun Tahir Elçi cinayetine ilişkin sözlerini değerlendiren davanın avukatlarından Mahsuni Karaman, “Dönemin baş siyasi sorumlusu sizdiniz. Mahkemeden, tanık olarak dinlenmenizi talep edeceğiz. Buyrun bildiklerinizi anlatın” dedi.
  Dönemin baş siyasi sorumlusu sizdiniz. Mahkemeden, tanık olarak dinlenmenizi talep edeceğiz. Buyrun bildiklerinizi anlatın. https://t.co/Df25BRcmbH — Mahsuni Karaman (@av_mkaraman) September 12, 2021
TANIK OLARAK DİNLENMESİ ELZEM

İnsan hakları hukuku uzmanı avukat Veysel Ok da Tahir Elçi davasında Davutoğlu’nun dinlenmesi gerektiğini kaydederek, “Mahkemenin bu ifadeleri ciddiye alıp, Davutoğlu’nu tanık olarak dinlenmesi elzem. Bu cinayetin aydınlatılması İçin önemli bir zemin olabilir” dedi.
  Mahkemenin bu ifadelericiddiye alıp,
Davutoğlu’nu tanık olarak dinlenmesi elzem. Bu cinayetin aydınlatılması İçin önemli bir zemin olabilir. https://t.co/vwPp1C9k2r — Veysel Ok (@VeyselOkk) September 12, 2021
 

Son güncelleme: 12:47 13.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı