• Turkhane Logo

Ekşi Sözlük’ün yeni kullandığı alan adı erişime engellendi

Genel seçimler öncesi Ekşi Sözlük’ün yeni kullandığı alan adı erişime engellendi.

09:25 14 Mayıs 2023 Pazar
Ekşi Sözlük’ün yeni kullandığı alan adı erişime engellendi
Genel seçimler öncesi Ekşi Sözlük’ün yeni kullandığı alan adı erişime engellendi.





Ekşi Sözlük, iktidarın deprem ihmallerini eleştiren mecralara baskı kapsamında önce hedef gösterilmiş, ‘milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması gerekçesiyle’ de 25 Şubat’ta da kapatılmıştı.



Ekşi Sözlük itiraz etmiş, erişim engeli kararı mahkeme tarafından kaldırılmıştı. Fakat ‘itiraz’ sonrası açılamadan kapanmıştı. Bilişim hukuku uzmanı ve siber haklar aktivisti Prof. Dr. Yaman Akdeniz yasağın iki-üç sene sürebileceğini söylemişti.



Bunun üzerine sözlük yönetimi, siteyi ‘eksisozluk2023.com’ olarak yeni bir alan adına taşımıştı.



İfade Özgürlüğü Derneği’nin projesi EngelliWeb’in aktardığına göre Ekşi Sözlük’ün yeni kullandığı alan adı, ‘milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması’ gerekçesiyle, Ankara 6’ncı Sulh Ceza Hakimliği tarafından seçime bir gün kala erişime engellendi. (Kaynak: Diken)




Ekşi Sözlükün yeni kullandığı alan adı, millî güvenlik ve kamu düzeninin korunması gerekçesiyle, Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliğinin 13 Mayıs 2023 tarihli ve 2023/4391 sayılı kararıyla erişime engellendi. https://t.co/k0x8Q5R8PY @sozluk pic.twitter.com/IdNCRfuCOQ— EngelliWeb (@engelliweb) May 13, 2023

Son güncelleme: 09:25 14.05.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı