• Turkhane Logo

Ekrem İmamoğlu'ndan son açıklama : 16 sandık kaldı; Aradaki fark 25 bin 755

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu konuşuyor.

14:25 01 Nisan 2019 Pazartesi
Ekrem İmamoğlu'ndan son açıklama : 16 sandık kaldı; Aradaki fark 25 bin 755
CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu konuşuyor.

Ekrem İmamoğlunun açıklamasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:
-Öncelikle gazeteci arkadaşlarıma teşekkür ederim. Dün sabahtan beri gerçekten hiç uyumadan süreci takip eden arkadaşlara yürekten teşekkür ediyorum.
-30 saattir uykusuzum. Tıraş olamadığım için özür diliyorum vatandaşlarımızdan
-Bizim ile şu an itibariyle rakibimizle aramızdaki fark 25 bin 158dir. 4 milyon 168 bin 546 bize verilen oy. 4 milyon 142 bin 791 rakibimize verilen oy. Aradaki fark belki de bizim sonuçlarımızla örtüşecektir.
-AK Parti yetkililerinin geçersiz oy açıklaması var. 290 bin geçersiz oydan bahsedilmektedir. Bununla ilgili işlemden bahsedilmektedir. 2014te geçersiz oy sayısı 472 bin 667dir. Yüzde üçün biraz üzerinde olan geçersiz oy oranı 2014te 4.7dir. Bu da mümkündür. Bu süreci irdelemek dipsiz kuyuda süreç arayışına girer. Bu da süreci tekrardan baltalar. Bizim talebimiz bir an önce sürecin tamamlanması, toparlanması. Ülkemizin gerçek gündemine oturmasıdır. Bizi dünya takip ediyor. Türkiyenin başta ekonomi olmak üzere birçok konusu vardır. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğanın da dün akşam söylediği gibi 2023 Haziranına kadar süren bir süreci vardır. Türkiyenin bu gündemine odaklanıp süreci yönetmesi Türkiyenin faydasına olacaktır. Özenle dinleyip şahsım adına takdirle karşıladığımı belirtmek isterim. İstanbula bir an önce hizmete başlamak istiyoruz.
-İstanbul halkına teşekkür ediyorum. Bana sandıkta AK Partili seçmen de HDPli Saadet Partili, MHPli seçmen de oy vermiştir. Bütün partilerin oy verdiği bir siyasetçi olarak bütün seçmenlere sahip çıkacağımı birdirerek bütün İstanbullulara teşekkürü borç bilirim.
-Şu ana kadar yürütttüğümüz süreç kriz yönetimi değil, süreç yönetimidir.
-Bu süreç artık toparlanmalıdır, toparlanmıştır. İnanıyorum ki İstanbulun sonucu olgunlaşmıştır. Şu an itibariyle AAnın verisinde nihayet İstanbul kırmızı renge boyanmıştır. Doğrular er ya da geç ortaya çıkar.
-Bu ülkenin aydınlık bir geleceğe ilimle irfanla yürümesini çok istiyorum. Her zaman ışığım olacak olan cumhuriyet ilkelerine bağlılığımı ilan ediyor. Bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürke de minnet duygularımı iletiyorum

Son güncelleme: 14:25 01.04.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı