• Turkhane Logo

Ekrem İmamoğlu, Soylu’ya sordu: MOBESE görüntüleri için mi İstanbul’a geldin?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yoğun kar yağışı sırasında yapılan çalışmalar ve İBB’ye yönelik eleştirilere cevap verdi.

15:10 28 Ocak 2022 Cuma
Ekrem İmamoğlu, Soylu’ya sordu: MOBESE görüntüleri için mi İstanbul’a geldin?
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yoğun kar yağışı sırasında yapılan çalışmalar ve İBB’ye yönelik eleştirilere cevap verdi.


İmamoğlu, bakanların kendisiyle yanyana gelmeye korktuğunu söyledi. Süleyman Soylu’ya tepki gösteren İmamoğlu, “Sayın Bakan, sen MOBESE görüntüleri için mi İstanbul’a geldin?” diye konuştu. İmamoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu da “Siz-biz söyleminin esiri olanlardan.” diyerek tanımladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına katıldı, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kar yağışının yaşandığı gece Sarıyer’de bir balıkçı restoranında yemek yerken çekilen görüntüleriyle ilgili de konuşan İmamoğlu, “Yemeği iptal etmeyi düşündüm ancak büyükelçinin geldiğini öğrenince gittim.” ifadelerini kullandı.


İmamoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Bakan bey o da ne yazık ki bazı söylemlerin esiri olmuş ‘bizi-sizi’ sevenlerden sayın bakan, çok seviyor onu. İstanbul’dan dertlenmekten bahsediyor bana bunu en son anlatacak insanlardan biridir. Ne yapalım onlar da siyasetin esiri. İstanbullu büyük oranda evine erişmiştir, öncekinden daha az sorun yaşandı. Hatamız olmaz olur mu? İnsanların hatası olur, eksiği olur. Sabah kalkıyorlar İmamoğlu, akşam İmamoğlu.

BALIKÇI RESTORANINDAKİ GÖRÜNTÜLERİ

İngiltere büyükelçisi bizim makamımızda ziyarete geldi. Aralık başında. Orada böyle bir hafif de bir iyi ilişki teması üzerinden böyle bir görüşmeyi o gün konuştuk. Şöyle konusu geçti bir yemek yiyelim. 25 gün öncesinden restoranda rezervasyon yapıldı. Ve biz rezervasyon yaptığımız restoranlara gidenler bilir camları açıktır, en açık yerinde , bunun girildiği yoktur ki. Kaldı ki yan masamızda oturan bir aile var.

YEMEĞİ ERTELEMEK AKLIMDAN GEÇTİ

Çirkin olan şey oradan bir fotoğraf çekilmesi. Oradaki bir vatandaş çekmiş, siyasi girintileriyle ilgili başka detaylar da var şimdi o konuya girmeyeceğim. İşlerimizi AKOM’da yola koyduktan sonra gidişi normal karşıladım. 8 civarı yemekten kalktık yolda karın daha da yoğunlaştığını gördük eşimle AKOM’a geçtik. Ha şu tartışıldı, bir fotoğraf çekildi, işin içerisinde başka kumpaslar var ama bu konuya girmiyorum. Yemeği ertelemek aklımdan geçti ama çok insani düşündüm. Öyle zor durumdasınız ki, hatta biz bizden erken geldiği haberini aldık.

HER LAFININ ALTI BOŞ

Ben eşimle bir temsiliyet yemeğine gidiyorum. Bugün de başka yerlere gideceğim bir sürü işim var. Ne diyorsun sen Allah aşkına ya? (Süleyman Soylu’ya hitaben) Gırgır yapacak zamanı değil. Bu tarzı bu ülkede çok ağır şeylere sebep oluyor. 55 gün önce 557 terörist dedin, 20 gün önce ben valiliğe dilekçe yazdım. Yollayın bana gereğini yapayım diyorum. Her dediği lafın altı boş çıkıyor. İşin gücün başka. MOBESE görüntüleriyle ilgili kendi şahsi başvurumu yaptım, kurumsal başvurumu yaptım. İstanbul Başsavcılığı’nı da göreve davet ediyorum.

MOBESE GÖRÜNTÜLERİ İÇİN Mİ İSTANBUL’A GELDİN?

Ben bu olayı yaşadığım akşam valimizi aradım. Kendisine mesaj attım bunu dilekçe kabul edebilirsiniz dedim. Valiye mesajımı attım. Söz uçar yazı kalır. Yetinmedim ertesi gün bir daha attım. Sayın Bakan sen MOBESE kamerası için mi İstanbul’a geldin? İstanbul’a gelip MOBESE’de kestirilen kayıt ve bu süreci yönetmek için mi İstanbul’a geldin? Bu nasıl bir İmamoğlu korkusu, bu nasıl İstanbul sevdası?

Son güncelleme: 15:10 28.01.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı