• Turkhane Logo

Ekrem İmamoğlu: Bir kişinin vesayet dönemi bugün itibarıyla bitmiştir

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bir kişi emir vermez, millet emir verir. Bir kişinin vesayet dönemi bugün itibarıyla bitmiştir" dedi

01:00 31 Mart 2024 Pazar
Ekrem İmamoğlu: Bir kişinin vesayet dönemi bugün itibarıyla bitmiştir
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bir kişi emir vermez, millet emir verir. Bir kişinin vesayet dönemi bugün itibarıyla bitmiştir" dedi





31 Mart seçimlerini kazanan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane’de açıklamalarda bulunuyor. 



İmamoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar özetle şöyle; 



”Bu seçimin kaybedeni yok. Bizim olduğumuz yerde öteki yok. Bu şehrin tüm mezheplerine, bu şehrin Kürtlerine, Çerkezlerine her etnik kökenden ferdine hayırlı olsun. Ermesine Süryanisine hayırlı olsun. Fatih Sultan Mehmet sadede bir şehir fethetmedi. Bu şehirde yaşayan herkesin gönlünü fethetti. Onun için bir çağ kapattı, bir çağ açtı. Bu şehir aynı zamanda bize Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetidir. 



İstanbul’da israf dönemi bitti, temelli kapandı. İstanbul’da milletin parasının millete verildiği dönem başladı, partizanlık bitti. Seçmen bu anlayış devam edece kardeşim dedi. İstanbulluya eşit ve adil hizmetin ulaştığı dönem devam edecek. Milletimiz dedi ki hızını artır yola devam et. Hem de onların dediği gibi tam gaz geri değil tam yol ileri.



Seçmenin hükümet yetkililerine verdiği talimat şu. Seçilen seçilene saygı gösterecek. Seçilen seçilene zulüm yapamaz, vesayet kuramaz. Ne dediniz? Kanal yok, İstanbul var.



İstanbul bu akşam demiştir ki; Sayın Cumhurbaşkanı 18 aydır bir imzayı esirgediğin Sefaköy-Beylikdüzü metro hattını imzala, engelleme, işine bak demiştir. İstanbullu daha ne desin? Bakalım mesajı alacaklar mı almayacaklar mı? İstanbullu bugün barıştan, demokrasiden adaletten yanayım dedi. İstanbul mesajını vermiş, bu işi noktalamıştır. Ben temenni ediyorum, millet emir verdi. Bir kişi emir vermez, millet emir verir. Bir kişinin vesayet dönemi bugün itibarıyla bitmiştir. Bugün millet kazandı. Yarın mis gibi demokrasi, barış, huzur, kardeşlik kokacak. Yarın çok güzel bir gün başlayacak.”

Son güncelleme: 01:00 31.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı