• Turkhane Logo

Ekonomik krize “yakıştı mı?”: Halkın alım gücü erirken Bitlis’e 48 milyonluk hükümet konağı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun maliyetine bakmaksızın “yakıştı” diye değerlendirdiği hükumet konaklarına bir yenisi daha eklendi.

16:30 20 Temmuz 2022 Çarşamba
Ekonomik krize “yakıştı mı?”: Halkın alım gücü erirken Bitlis’e 48 milyonluk hükümet konağı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun maliyetine bakmaksızın “yakıştı” diye değerlendirdiği hükumet konaklarına bir yenisi daha eklendi.


Vatandaş yüksek enflasyon rakamları ve Türk lirasının değer kaybetmesi sonucu oluşan hayat pahalılığının zorluğu altında geçim sıkıntısı yaşarken, Bitlis’in Tatvan ilçesine 48 milyon TL’lik hükumet konağı yaptırılacağı ortaya çıktı.

 Yaşanan adı konmamış ekonomik krize ve vatandaşın geçim sıkıntısı çekmesine rağmen, iktidar kamu kaynaklarını israf boyutunda harcamayı sürdürüyor. Vatandaş yüksek enflasyon ve zamlar altında geçim sıkıntısı çekiyor. Ama yüksek maliyetli harcamalarda bir azalma yaşanmıyor.


Bunun son örneği Bitlis’te ortaya çıktı. Ekonomik krize rağmen Bitlis’in Tatvan ilçesine yaklaşık 48 milyon değerinde hükumet konağı inşa edileceği ortaya çıktı. Birgün gazetesinden Mustafa Bildircin’in haberine göre Bitlis Özel İdaresi, yeni hükumet konağı için ihale açtı. Destek Hizmetleri Müdürlüğü öncülüğünde açılan ihale, 21 Haziran’da gerçekleştirildi. Açık ihale yöntemi kullanılan ihale kapsamında sunulan tekliflerden ikisi geçerli sayıldı.

AKILLARA KONAKLAR İÇİN YAKIŞTI DİYEN SÜLEYMAN SOYLU GELDİ

Teklifleri değerlendiren idare, 7 Temmuz’da Berken İnşaat isimli şirketle sözleşme imzaladı. Hükumet konağı için 46 milyon 273 bin TL yaklaşık maliyet çıkaran idare, en düşük teklifin öngörülen maliyetin üzerinde olması nedeniyle 47 milyon 890 bin TL’ye imza attı. 22 Temmuz’da başlaması planlanan hükumet konağı inşaat işinin 23 Aralık 2023 tarihinde bitirilmesi planlandı.

Ekonomik kriz ortamında gerçekleştirilen bu ihale, akıllara İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, hükumet Konakları konusunda söylediklerini getirdi. Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında 19 milyon 750 bin TL’ye inşa ettirilen Beypazarı Hükumet Konağı ile 44 milyon 985 bin TL harcanan Ordu Hükumet Konağı gündem olmuştu. Eleştiriler üzerine de Soylu Twitter’dan Beypazarı Hükumet Konağı’nın resmini paylaşarak “Yakıştı mı yakıştı” ifadelerini kullanmıştı.

Daha sonra ise Soylu’nun “Yakıştı” ifadesini kullandığı Beypazarı Hükumet Konağı projesini 19 milyon 750 bin liraya üstlenen şirketin yöneticisinin, Soylu’nun 2019 seçimleri sırasında seçim bürosunun açılışını yaptığı AKP’li Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş’ın yeğeni Remzi Öntaş olduğu ortaya çıkmıştı.

Soylu, bu tartışmaların ardından hemen hemen bütün hükumet konağı inşaat projeleri için “Yakıştı mı yakıştı” ifadelerini kullanmayı sürdürdü. Soylu, henüz Bitlis’teki Hükumet Konağı için ise bir paylaşım yapmadı.

Son güncelleme: 16:30 20.07.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı