• Turkhane Logo

‘Ekonomide sıkışan iktidar, elde avuçta ne varsa haraç-mezat satıyor’

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi’nin (TEİAŞ) özelleştirilmesine karar verildi.

14:03 05 Temmuz 2021 Pazartesi
‘Ekonomide sıkışan iktidar, elde avuçta ne varsa haraç-mezat satıyor’
Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi’nin (TEİAŞ) özelleştirilmesine karar verildi.



Satış kararını yorumlayan ekonomi eski bakanı Ufuk Söylemez, “İktidar, ekonomide çok sıkıştı, rezervleri de erittiler. Elde avuçta ne var, ne yok haraç-mezat satıyorlar” dedi.

Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’ndan sonra Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi’nin de (TEİAŞ) özelleştirilme kararı alındı. Tüm iletim hatlarının sahibi ve operatörü olan TEİAŞ yüzde 100 doğal tekel. Kamu yararı gereği kâr etme amacı olmayan TEİAŞ’ın özelleştirilmesi tepki çekti.


‘ELEKTRİK DAĞITIMI STRATEJİKTİR, KAMUNUN GÖREVİDİR’

Sözcü’nün haberine göre ekonomi eski bakanı Ufuk Söylemez “Özelleştirme, kârlı ve tekel niteliğindeki kurum ve kuruluşların haraç-mezat satışı değildir. Elektrik iletimi ve dağıtımı tam anlamıyla bir kamu görevi ve sorumluluğudur. TEİAŞ tekel konumundadır ve kârlı bir işletmedir. Ayrıca Cumhuriyet’in yıllarca yaptığı enerji iletim hatları-trafo merkezleri gibi milyarlarca liralık altyapıyı yapan ve işleten TEİAŞ bu konumuyla tam anlamıyla stratejik bir müessesedir” diye belirtti.

‘BİR YANDAN BETON EKONOMİSİNE ABANIRKEN…’ 

“İktidar ekonomide çok sıkıştı” diyen eski Ekonomi Bakanı şunları söyledi: “Çıkış yolu bulacak bir vizyona da kadrolara da sahip değil. O nedenle bir yandan beton ekonomisine abanırken, diğer yandan elde avuçta ne var ne yok haraç mezat satıp savmaya çalışıyor ne yazık ki.”

TEK ADAM REJİMİNİN SONUÇLARI 

Söylemez ayrıca yabancı sermayeye de dikkat çekerek “Hukuk devletinden uzaklaşan otoriter bir tek adam rejimi nedeniyle, kalıcı doğrudan yabancı sermaye girişleri tamamen durdu” ifadesini kullandı.

Son güncelleme: 14:03 05.07.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı