• Turkhane Logo

Eczaneler maske yok diyor, vatandaş marketlere giremiyor

Satışının yasaklanmasının ardından eczaneler tarafından dağıtılacağı söylenen maskeler için eczaneler ‘yok’ derken, vatandaşlar maske bulamadıkları için markete girememekten, alanlarsa maskelerdeki ‘aşırı şeffaf’lıktan şikâyetçi.

09:03 17 Nisan 2020 Cuma
Eczaneler maske yok diyor, vatandaş marketlere giremiyor
Satışının yasaklanmasının ardından eczaneler tarafından dağıtılacağı söylenen maskeler için eczaneler ‘yok’ derken, vatandaşlar maske bulamadıkları için markete girememekten, alanlarsa maskelerdeki ‘aşırı şeffaf’lıktan şikâyetçi.



Koronavirüs salgını nedeniyle maske satışının yasak olduğunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurmasının ardından maske dağıtımı önce PTT, daha sonra ise TC kimlik numaraları ile eczaneler tarafından yapılmaya başlandı. Ancak 10 gün geçmesine rağmen hâlâ kendisine maske kodu mesajı gelmediğini belirten vatandaşlar da bulunuyor. Kodu gelenler de gittikleri eczanelerin camındaki ‘maske yok’ yazılarını görüp geri dönüyor. Haftasonu uygulanacak sokağa çıkma yasağı nedeniyle büyükşehirlerde maske bulamayan vatandaşlar, marketlere girememekten de şikâyetçi. Satın alınamayan, eczanelerde bulunmayan, marketlere de maskesiz girişlere izin verilmeyen korona günleri vatandaş için tam bir ‘maske savaşına’ döndü. Maskelerini alanlarsa ‘aşırı şeffaf’lıktan şikâyetçi.

/


TEDİRGİNLİK HAD SAFHADA

Sosyal medyada pek çok vatandaş, maske bulamadıklarını, Sağlık Bakanlığı’ndan gelecek kodu belirten paylaşımlarda bulunuyor. Bazı vatandaşlar ise kodu geldiği halde uğradığı birkaç eczanede maske bulamamaktan yakınıyor. Maskesiz marketlere girilememesi nedeniyle haftasonu uygulanacak sokağa çıkma yasağı nedeniyle tedirginlik de had safhada. Ankara Eryaman’da kazağının ucunu ağzına siper yaparak bir markete giren vatandaş, market görevlileri tarafından uyarılarak dışarı çıkarılmaya tepki gösterdi. Hiçbir yerde maske bulamadığını, kodunun gelmediğini, satın da alamadığını kaydeden vatandaş, “Kıytırık bir bez parçası yüzünden günlerdir yaşadığımız rezilliğe bak” diyerek tepki gösterdi.

/  

“MASKELER AMBALAJSIZ ŞEKİLDE DAĞITILIYOR”

Vatandaşlar eczaneler tarafından dağıtılan maskelerin ambalajsız şekilde dağıtılmasından yakınıyor. Eczaneler ise yoğunluk nedeniyle bu durumun normal olduğunu kaydediyor. Bir sosyal medya kullanıcısı ise maskelerin bu şekilde dağıtılmasına tepki göstererek, “Bugün anneme maske alabilirsiniz mesajı geldi, almak için eczaneye gitti. Maskeler ne paketli, ne hijyenik. Eczacı eliyle büyük bir koliden alıp poşete konularak eline tutuşturup verilmiş” dedi. Paylaşıma cevap veren bir eczane çalışanı ise maskelerin kendilerine büyük bir kutuda geldiğini belirterek, “Eleştirmenizi bir eczane çalışanı olarak alkışlıyorum. Ama bu bizim suçumuz değil. Bize gelene kod karşılığı ile herkese vereceksiniz diye şart koyan bir yönetim var. Bizler de sosyal medyada paylaşalım, belki bu hatadan dönerler” diye yazdı. Başka bir sosyal medya kullanıcısı ise “Gecikmeler, kalite sorunları, istihkak yetersizliği. Herkes isyanda. Maske satışı bir an önce eczanelerde serbest bırakılsın. Vakit kaybediyoruz” dedi ve eski sisteme geri dönülmesi gerektiğini savundu.
  AKP nin kendisiyle imtihanı...
devletin eczanelere dağıttırdığı maskeler, efil efil yazlık modeller. Maske demeye bin şahit lazım, şeffaf, tülden dikmişler. AKP hükümet işlerinde böyle şeffaf olsa demokrasi olur. (belki 5 tanesini bir arada aynı anda üst üste takmanız gerekiyor.) pic.twitter.com/bF3uygR8I1 — Özlem Ağırman (@OzlemAgirmanTR) April 15, 2020
MASKELER “AŞIRI ŞEFFAF”

Sağlık Bakanlığı’ndan kodu gelerek maskesini alanlar da ‘maskelerin aşırı şeffaf’ olmasından yakınıyor. Bir sosyal medya kullanıcısı, “AKP’nin kendisiyle imtihanı… devletin eczanelere dağıttırdığı maskeler, efil efil yazlık modeller. Maske demeye bin şahit lazım, şeffaf, tülden dikmişler. AKP hükümet işlerinde böyle şeffaf olsa demokrasi olur” paylaşımında bulundu. Bir başka kullanıcı ise “Şeffaf yönetim, şeffaf maske. Kod bekleyenleri bekleyen” diyerek ‘şeffaf maskesinin’ fotoğrafını paylaştı. Bir başkası ise “Dağıtılan maske, iki katlı ama acayip şeffaf. Salgın başladığından beri kendim 4 defa maske aldım bu hepsinden daha kötü” dedi.

Son güncelleme: 09:03 17.04.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı