• Turkhane Logo

Ebru Timtik için anma töreni İstanbul Barosu önünde yapılacak

Ölüm orucunun 238’inci gününde hayatını kaybeden Ebru Timtik için İstanbul Barosu önünde anma düzenlenecek.

12:53 28 Ağustos 2020 Cuma
Ebru Timtik için anma töreni İstanbul Barosu önünde yapılacak
Ölüm orucunun 238’inci gününde hayatını kaybeden Ebru Timtik için İstanbul Barosu önünde anma düzenlenecek.



Ölüm orucunun 238’inci gününde yaşamını yitiren avukat Ebru Timtik için İstanbul ATK önünde açıklama yapan meslektaşları, Timtik’in cenazesinin otopsi sonrası alınarak, İstanbul Barosu önünde anma programı düzenleneceğini paylaştı.

İstanbul Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi’nde tutulan tutuklu avukat Ebru Timtik, “adil yargılanma” talebiyle girdiği ölüm orucunun 238 gününde yaşamını yitirdi. Timtik’in cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu’na (ATK) kaldırılırken, burada bekleyişlerini sürdüren meslektaşları açıklama yaptı.


CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, meslektaşlarını kaybetmekten dolayı son derece üzüntülü olduğunu belirtti. ATK’de kimlik tespiti yapıldığını belirten Tanrıkulu, “Yarın sabah otopsi işlemleri yapılacak. Daha sonra naaşı defin için ailesine teslim edilecek. İnsanların vicdanını körelten ölümlerdendir açlık grevi ve ölüm orucu direnişleri ile ölmek. Maalesef bu süreçte sorumluluğu olan siyaset ve yargı kurumlarıdır. Arkadaşımız ölmeden adil yargılanacağı bir ortam yaratabilirdik. Fakat olmadı” diye konuştu.

BARO ÖNÜNDE ANMA

Sonrasında konuşan avukat Sinan Zincir, “Bugün ölüm orucu direnişinin 238’inci gününde Ebru ablamızı, yoldaşımızı kaybettik. Ebru bu toprakların demokrasi mücadelesi ve devrim mücadelesinin bir şehididir. Andımızdır. Her yerde dile getirdik dile getirmeye devam edeceğiz anılarına sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Zincir, konuşmasının devamında emniyet yetkilileri ile yaptıkları görüşmeyi aktararak, şunları söyledi: “Yarın saat 08:00’da otopsi yapılacak. 2 saat civarı sürecek ve saat 10:00’da hep beraber cenazemizi alıp İstanbul Barosu önüne geçip bir anma düzenleyeceğiz. Daha sonra Gazi Cemevi’ne götüreceğiz. Ardından Ebru’nun vasiyeti üzerine annesinin bulunduğu Gazi mezarlığına defnedilecektir. Ebrumuzun canına kıydınız çiçek gibi insanların kalbini kırdınız bu sürecin içerisinde yer alanlar bahçeleriniz bahar görmeyecek.”

Son güncelleme: 12:53 28.08.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı