• Turkhane Logo

Dünyanın renklerine Kanadalı senatör ve milletvekilleri de eşlik etti

İFLC’nin “En Güzel Öykü” Müzikali Kuzey Amerika turnesinin Kanada ayağında bir grup festival öğrencisi başkent Ottawa’da ağırlandı.

20:37 25 Ekim 2023 Çarşamba
Dünyanın renklerine Kanadalı senatör ve milletvekilleri de eşlik etti
İFLC’nin “En Güzel Öykü” Müzikali Kuzey Amerika turnesinin Kanada ayağında bir grup festival öğrencisi başkent Ottawa’da ağırlandı.

OTTAWA

Toronto’daki gösteri öncesi Ottawa’daki Parlemanto Sarayı’nda Kanadalı senator ve milletveklilleri tarafından kabul edilen bir grup festival öğrencisi, kendi dillerinde kısa bir şarkı sunumu yaptı.Kabulde yassı masa etrafında yapılan görüşmede senetörler Leo Haousaukos, Martin Yonah,Denise Batters, ve Tony Loffreda’nın yanısıra milletvekilleri Anna Robertson ve Ziad Aboultaif de birer konuşma yaparak, Kanada’nın çok renkli etnisitesine vurgu yaptılar. Ailelerinin çok önceleri dünyanın farklı ülkelerinden Kana’daya göç ettiğini belirten senatör ve milletvekilleri, barış, özgürlük ve insanhaklarının savunulması ve farklı milliyetlerin temsili noktasında IFLC’nin kendilerine büyük benzerlik gösterdiğini anlattı.  
-DÜNYANIN RENKLERİNE EŞLİK ETTİLER-
Öğrencilerin şarkılarının ardından senatör Tony Loffreda ve milletvekili bayan Anna Robertson şarkı söyleyerek konuklarına jest yaptı.Görüşmenin başında ise NBA yıldızı Enes  Freedom  (Kanter) da telefonla görüntülü olarak görüşmeye katıldı ve konukları selamladı. 
-KANADALI SENATÖR: BANA İNSANLIK İÇİN YENİLENMİŞ BİR UMUT DUYGUSU VERİYOR-
Dün akşamki görüşmeyle ilgili olarak, MCU TV mikrofonuna konuşan senatör  Leo Haousaukos, dünyanın pek çok farklı bölgesini temsil eden ve pek çok farklı kültürden gelen gençlerin burada Kanadada, diyalog, işbirliği ve herkesin etnokültürel geçmişini kutlamak için biraraya geldiğini söyledi. Kanadalı bir parlamenter olarak, kültürlerarası bir diyaloğa dahil olmanın kendisine ilham ve insanlık için yenilenmiş bir umut duygusu verdiğini ifade etti. ‘’Onların hayatın pek çok farklı kesiminden gelen çocuklar olmasına rağmen hepsinin aynı şekilde bir araya gelmelerinin nedeni de bu. Özgürlük için, kültürü kutlamak için, demokrasimizi kutlamak için, dahası hayatı kutlamak için biraraya geliniyor. Bunu hiçbir şey yenemez ve söylediğim gibi çalkantılı zamanlarda yaşıyoruz.’’ diyen Kanadalı senatör, demokrasinin ve özgürlüğün dünya çapında sorgulandığı çok istikrarsız zamanlarda yaşadıklarına dikkat çekti. Haousaukos , ‘’Yüzlerinde bir gülümseme olan gençlerin yaratıcı olduklarını ve farklı kültürleri, farklı geçmişleri, farklı dinleri kucakladıklarını ve aynı zamanda bunu sorunsuz bir şekilde yaptıklarını görmek, biraz irade ve çok fazla nezaket varsa bunun yapılabileceğini açıkça gösteriyor’’ ifadelerini kullanarak, IFLC’ye teşekkür etti.
-IFLC HERKESİ BİRLEŞTİRİYOR-
Fransa’yı temsil eden MCU televizyonuna konuşan öğrencilerden Sana Baukhenza-Gofin, Kanada’da olmaktan ve çok sevdiği şarkısını seslendirmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledii. Almany’yı temsil eden Moritz Lennart Repp ise Ottawa’daki ağırlamadan büyük memnunlkuk duyduklarını kaydetti. Repp, IFLC ile ilgili olarak ise, herkesin bir araya geldiğini ve müziğün herkesi birleştirdiğini belirterek, bu vesileyle arkadaşlıklar ve dostluklar kurduklarını aktardı.


-‘’TÜM DÜNYAYI DEĞİŞTİREMEYİZ AMA İLK ADIMI ATIYORUZ’’-
Öte yandan parlamento ziyareti öncesinde şehri gezen ve kahvaltıda Türk kominite  üyeleriyle biraraya gelen öğrenciler burada  kısa bir sunum yaparak, ‘’Güneş Doğacak’’ şarkısını seslendirdi.Büyük beğeni alan şarkının ardından Türkçe konuşan Burma asıllı ve Papua Yeni Gine’de görev yapan öğretmen Calayar Chaw, çok manalı olan ‘’Güneş Doğacak’’ şarkısına atıfta bulunarak, IFLC’nin hatıralarının kaldığını ancak bunun burada bitmediğini ve devam ettiğini söyledi. Chaw ’’Yeni bir dünya şarkısında dendiği gibi, bütün dünyayı değiştiremeyiz ama bunu ilk basamak olarak alabiliriz.’’diye konuştu.Aynı gün akşam Ottawa’nın ünlü Türkish Kebab House restoranında ağırlanan heyet, Toronto’da yapılacak gösteri için Ottawa’dan ayrıldı.
Dünyanın farklı ülkelerinden 50 gencin özel gösteri sergilediği müzikal, 21 Ekim’de Washington DC’de sergilenirken, aynı müzikal, 26 Ekim’de Toronto ve 30 Ekim’de ise California’da seyirciyle buluşacak.

Son güncelleme: 20:37 25.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı