• Turkhane Logo

Dünya liderlerinden Türkiye'ye destek mesajları

Ege Denizi'nin İzmir Seferihisar açıklarında meydana gelen deprem dolayısıyla birçok devlet ve uluslararası örgüt lideri geçmiş olsun mesajlarını ileterek, Türkiye'nin yanında ve yardım etmeye hazır olduklarını açıkladı.

11:51 31 Ekim 2020 Cumartesi
Dünya liderlerinden Türkiye'ye destek mesajları
Ege Denizi'nin İzmir Seferihisar açıklarında meydana gelen deprem dolayısıyla birçok devlet ve uluslararası örgüt lideri geçmiş olsun mesajlarını ileterek, Türkiye'nin yanında ve yardım etmeye hazır olduklarını açıkladı.


Depremden etkilenen komşu ülke Yunanistanın Başbakanı Kiryakos Miçotakis, AKPli Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğanı arayarak karşılıklı olarak geçmiş olsun dileklerini iletti. AKPli Cumhurbaşkanı Erdoğana iki ülkeyi de sarsan depremde can kayıplarından ötürü başsağlığı dilediğini belirten Miçotakis, Farklılıklarımız ne olursa olsun, bunlar, halklarımızın birlik olma zamanları. değerlendirmesinde bulundu.

AB: YARDIM SAĞLAMAYA HAZIRIZ


Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ise, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ege Denizinde Yunanistan ve Türkiye açıklarındaki güçlü depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. ifadesini kullandı. Kalbinin depremden etkilenenlerle olduğunu belirten Michel, AB yardım sağlamaya hazırdır. ifadesine yer verdi.

NATO: MÜTTEFİKLERİMİZE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ege Denizindeki deprem nedeniyle Türkiye ve Yunanistana yardıma hazır olduklarını bildirdi.Stoltenberg, Twitter hesabındaki paylaşımında, Ege Denizindeki deprem nedeniyle derin üzüntü duyduğunu belirtti.
Kalbim depremden etkilenenlerle. ifadesini kullanan Stoltenberg, NATOnun müttefik ülkeler Türkiye ve Yunanistana yardıma hazır olduğunu kaydetti.

FRANSA: TALEP EDİLMESİ DURUMUNDA YARDIM ETMEYE HAZIRIZ

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Türk ve Yunan hükümetlerinin talep etmesi durumunda Fransanın yardıma hazır olduğunu söyledi. Twitter hesabında paylaştığı mesajında Türkiye ve Yunanistanı şiddetli bir depremin vurduğunu belirten Darmanin, Fransa, bu korkunç olayla ilebaşa çıkabilmek için Türk ve Yunan halklarının yanındadır dedi.

ALMANYA: GEÇMİŞ OLSUN İZMİR

Almanyanın Ankara Büyükelçiliğinin Twitter hesabından paylaşılan mesajda, İzmirdeki depremin ardından düşüncelerimiz mağdurlar ve yakınlarıyla. Geçmiş olsun, İzmir! ifadeleri kullanıldı.

ABD Büyükelçiliği, depremden dolayı meydana gelen hayat kaybı ve acılardan derin üzüntü duyduğunu ifade etti.

Rusya Büyükelçiliği, İzmir Seferihisarda meydana gelen deprem dolayısıyla Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz, can kaybının yaşanmamasını temenni ediyoruz. paylaşımında bulundu.

İngiltere Büyükelçisi Dominick Chilcott, depremden dolayı hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarına başsağlığı dileklerini ileterek, Birleşik Krallık, her zaman olduğu gibi, bu zor zamanda da Türkiyenin yanındadır. açıklamasında bulundu.

Son güncelleme: 11:51 31.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı