• Turkhane Logo

Dün tutuklanan gazeteci Sinan Aygül tahliye edildi

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül, Koronavirüs izni kapsamında tahliye edildi.

17:37 14 Eylül 2022 Çarşamba
Dün tutuklanan gazeteci Sinan Aygül tahliye edildi
Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül, Koronavirüs izni kapsamında tahliye edildi.


2014 yılında kaleme aldığı yazısında AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler’e “kurt siyasetçi” dediği için hakkında açılan davada verilen cezanın kesinleşmesi üzerine dün tutuklanan Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül, Koronavirüs izni kapsamında bugün tahliye edildi.

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül, 2014 yılında Bitlis’te yapılan 450 milyon dolarlık Jeotermal Enerji Projesi’nde yolsuzluk iddiasında bulunduğu haberinde, dönemin AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler’e ‘kurt siyasetçi’ ifadesini kullanmıştı. Haberin ardından Aygül’e hakaret davası açılmıştı.


Aygül hakkında 2015 yılında Tatvan 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, ‘basın yoluyla hakaret etmek’ suçundan 1.500 TL adli para cezası verilerek hükmün açıklanması geri bırakılmıştı. Aygül, daha sonra yaptığı bir taciz haberinden dolayı aldığı ceza üzerine HAGB kararı açıklanmış ve aldığı para cezası kesinleşmişti.

Kararından ardından “Basın ve ifade özgürlüğüne yönelik bir darbe olarak görüyorum” diyerek cezayı ödemeyen Aygül, başka bir davası için gittiği Bitlis Adliyesi’nde dün gözaltına alınmasının ardından tutuklanarak Bitlis E Tipi Cezaevine gönderildi. 

Mezopotamya Ajansının haberine göre, Aygül, açık cezaevlerinde 30 Eylül’e kadar devam edecek olan Salgın Hastalık (Covid-19) izinleri kapsamında bugün tahliye edildi.
 

Son güncelleme: 17:37 14.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı