• Turkhane Logo

Dubai’den Türkiye’ye corona bahaneli uçuş boykotu

Dubai-İstanbul seferleri bir türlü açılmazken işadamları ülkeye Ukrayna ve Mısır üzerinden ulaşabiliyor.

11:35 10 Ekim 2020 Cumartesi
Dubai’den Türkiye’ye corona bahaneli uçuş boykotu
Dubai-İstanbul seferleri bir türlü açılmazken işadamları ülkeye Ukrayna ve Mısır üzerinden ulaşabiliyor.

Dubaiden Türkiyeye corona virüsü nedeniyle duran uçuşlar bir türlü yeniden başlamadı. Avrupada coronada ikinci dalgayı yaşayan Fransadan İspanyaya, Rusyaya kadar her ülkeden Dubaiye direkt seferler başlamışken İstanbuldan Ortadoğu ülkelerine geçiş merkezi olan şehre direkt sefer düzenlenemiyor.
Türkiye Cumhuriyeti BAE Büyükelçiliğinin internet sitesinde “Türkiye ile BAE arasındaki doğrudan seferler halen askıda olup, ne zaman başlayacağı henüz belli değildir” denilirken, durumun corona bahanesi ile uçuş boykotuna dönüştüğü yorumları yapılıyor. Konuştuğumuz Türk işadamları Dubaiye aylardır Ukrayna, Katar ve Mısır üzerinden ulaşabildiklerini söyledi.
Emirates, Dubai-İstanbul uçuşlarının Haziranda tekrar başlayacağını duyurmuştu ancak henüz seferler tekrar başlamadı. THYnin de halen Dubaiye hiçbir programlı uçuşu bulunmuyor.
10 SAATTE GİDİLEBİLİYOR
İstanbuldan Dubaiye halen uçakla en hızlı rota Ukrayna üzerinden geçmek, bu durumda 13.40da yola çıkıp gece 2.00da Dubaide olunabiliyor. Böylece 3.5 saatlik yol 10 saate çıkıyor. Pandemi öncesi 1.500 TLye direkt uçuş bileti alınabilirken şimdi bu yolla gidiş en ucuz 2.800 TLyi buluyor.

Son güncelleme: 11:35 10.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı