• Turkhane Logo

DP lideri Uysal'ın tweet'i altılı masada kriz çıkardı

Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal'ın cumhurbaşkanı adayıyla ilgili AKP dönemini işaret eden Twitter paylaşımı altılı masada krize sebep oldu. Gelecek Partisi, genel başkan yardımcıları düzeyinde tepkisini iletti.

18:12 14 Nisan 2022 Perşembe
DP lideri Uysal'ın tweet'i altılı masada kriz çıkardı
Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal'ın cumhurbaşkanı adayıyla ilgili AKP dönemini işaret eden Twitter paylaşımı altılı masada krize sebep oldu. Gelecek Partisi, genel başkan yardımcıları düzeyinde tepkisini iletti.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışmasını tamamlayan ve seçim sonrası sürecin yol haritası için toplantılarına devam eden muhalefet partisi liderlerinin 24 Nisandaki buluşması öncesinde tweet krizi yaşandığı ortaya çıktı.

Krize neden olan süreç ise Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysalın 10 Nisan Pazar günü yaptığı Twitter paylaşımı ile başladı. Uysal, paylaşımında Cumhurbaşkanı adayıyla ilgili üç kriter sıralamış ve bu kriterler arasında 20 yıllık AKP döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak ifadesini kullanmıştı.


Abdullah Gül ve Haşim Kılıç kastedildiBu ifade AKP hükümetinin başbakanlığını yapmış olan Ahmet Davutoğlunun genel başkanı olduğu Gelecek Partisinde rahatsızlığa neden oldu. DW Türkçenin edindiği bilgiye göre, Gelecek Partisi tepkisini genel başkan yardımcısı düzeyinde gösterdi.
Partinin bu konudaki tepkisi Demokrat Parti genel başkan yardımcılarına telefonla iletildi. Uysalın yanıtını Gelecek Partisine ileten Demokrat Parti yetkilileri, söz konusu ifade ile Abdullah Gül ve Haşim Kılıç gibi isimlerin kastedildiğini iletti. Demokrat Partiden verilen yanıtta, İkinci bir Ekmeleddin İhsanoğlu vakasına izin verilmemeli. Altılı masanın birliktelik ruhuna aykırı bir tutum içinde olunmaması gerektiği de aktarıldı.
Maksadını aşan bir cümleGelecek Partisi içerisinde de Maksadını aşan bir cümle. Bizimle alakalı olmasa bile o şekilde anlaşılabileceğinin düşünülmesi gerekirdi yorumları yapıldı.
Parti içinde yapılan değerlendirmelerde 24 Nisandaki toplantı öncesinde böyle bir söylemde bulunulmaması gerekirdi. Gereksiz şekilde gündem oldu görüşününün dile getirildiği öğrenidi.
Uysal ikinci bir paylaşım yaptıİki parti arasında görüşmeler sürerken kulislerde DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlunun 24 Nisandaki yemeğe katılmayabileceği konuşulmaya başlandı.


Bu iddialar üzerine Gültekin Uysaldan dün konuyla ilgili yeni bir paylaşım geldi. Uysal, Bu konuya dair ifadelerimin farklı mecralarda maksadım dışında yorumlandığını üzülerek gözlemliyorum. Kast ettiğim kişiler açıkça Beştepe etrafında kümelenmiş dar çıkar gruplarıdır. Ortak bir yaşam inşaası için altılı masa etrafında bir araya gelmiş partiler/liderler değildir ifadesini kullandı.
Baş başa görüşmeler bekleniyorDemokrat Parti yetkililerinden edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlunu ziyaret eden Uysalın 24 Nisandaki buluşma öncesinde baş başa görüşmelere devam edeceği öğrenildi. Uysalın önümüzdeki hafta, 24 Nisan buluşması için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacanı ziyaret etmesi bekleniyor.

Son güncelleme: 18:12 14.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı