• Turkhane Logo

Dolardaki düşüş kısa sürdü... Akşam saatlerinde tekrar yükselmeye başladı

Kur dün başlayan düşüşünü bugün de sürdürüyor.

18:31 25 Eylül 2018 Salı
Dolardaki düşüş kısa sürdü... Akşam saatlerinde tekrar yükselmeye başladı
Kur dün başlayan düşüşünü bugün de sürdürüyor.



Haftaya 6.32 seviyelerinde başlayan Dolar/TL  dün %2nin üzerinde düştü, akşam saatlerinde ABD Dışişleri Bakanı Pompeonun açıklamalarıyla dolar/TL düşüşünü sürdürerek 6.0519a kadar geriledi. Borsa da dün %1.5in üzerinde değerlendi.
ABD Dışişleri Bakanı Pompeo Türk yetkililerle Brunsonın durumunu bu hafta konuşmayı bekliyoruz. Rahip Brunson bu ay serbest bırakılabilir dedi. 
Kur bugün de düşüşünü sürdürerek %1in üzerinde kayıpla 6.07 seviyelerine geriledi. Euro/TL de saat 09:21de %1in üzerinde gerileyerek 7.14ten işlem gördü. 
ARJANTİN ETKİSİ 
Gün boyu yükseliş ve düşüş arasında gidip gelen kur akşam saatlerinde Arjantin Merkez Bankası Başkanının istifa haberinin gelişen piyasalara baskı yapmasıyla %1in üzerinde yükselerek 6.22lere yükseldi. Arjantin pesosu dolara karşı %4ün üzerinde değer kaybederken pesoyu Türk Lirası izledi. 
KURDA GÜNLÜK HAREKETGCM Menkul Kıymetler Araştırma Uzmanı Enver Erkan sabah Bloomberg HTye yaptığı değerlendirmede Türk varlıklarında stabilleşme süreci olduğunu belirterek gerek Merkez Bankasının sıkılaştırması, gerek geçen haftaki yeni ekonomi programında mali politika önlemleriyle stabilleşme oldu..Şimdi, diplomatik ilişkilerde de bazı gelişmeler var. 
İlişkilerin normalleşme sürecine gireceği beklentileri olumlu yansıyor değerlendirmesini yaptı. 

Son güncelleme: 18:31 25.09.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı