• Turkhane Logo

Dolar haftaya rekorla başladı; 17,62 TL’yi aştı

Dolar/TL kuru yeni haftaya rekorla başladı. Kur ilk işlemlerde günlük yüzde 7'i aşan yükselişle 17,62'nin üzerini gördü.

09:54 20 Aralık 2021 Pazartesi
Dolar haftaya rekorla başladı; 17,62 TL’yi aştı
Dolar/TL kuru yeni haftaya rekorla başladı. Kur ilk işlemlerde günlük yüzde 7'i aşan yükselişle 17,62'nin üzerini gördü.



Dolar/TL yeni haftanın ilk işlemlerinde rekor tazeledi. Kur ilk işlemlerde günlük yüzde 7’i aşan yükselişle 17,62’nin üzerini gördü. Şu anda ise yüzde 17,20 TL olarak işlem görüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu farklı platformlarda yaptığı açıklamalarında faiz karşıtı söylemine devam etti.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam para politikalarından finansal piyasalardaki kontrollü kambiyo rejimi ve olağanüstü hal iddialarına çok sayıda başlık hakkında açıklamalarda bulundu. Faiz indirimleri konusunda “Benden başka bir şey beklemeyin” diyen Erdoğan, “Bir Müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğini” vurguladı.

Erdoğan, ekonomik olağanüstü hal ilan edileceği yönündeki açıklamaları eleştirerek, “Hükümetimizin uyguladığı ekonomi politikası kur tarafındaki konjonktürel dalgalanmalar dışında tamamen belirlediğimiz doğrultuda ilerlemektedir” ifadelerini kullandı. Erdoğan “Dün millet olarak kendi canımız pahasına ülkemizin istiklalini, istikbalini korumuştuk; bugün de paramızla, malımızla aynı fedakarlığı yapacağız” diye ekledi. C

GEÇEN HAFTA ARTIŞ REKOR SEVİYEYE ULAŞMIŞTI

Geçen hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) 100 baz puanlık faiz indiriminin ardından kurda yukarı yönlü bir hareket izlenmiş ve 17,14 ile rekor seviye kaydedilmişti. Rekor seviyenin ardından TCMB’nin beşinci müdahalesi gerçekleşmiş ve kur haftayı 16,40 seviyelerinden kapatmıştı.

Son güncelleme: 09:54 20.12.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı