• Turkhane Logo

Dolandırılan Arda Turan ve Emre Belözoğlu, Erdoğan'dan yardım istedi

14:34 02 Mayıs 2023 Salı
Dolandırılan Arda Turan ve Emre Belözoğlu, Erdoğan'dan yardım istedi

Fatih Terim, kızı Buse Bahçekapılı, damadı Volkan Bahçekapılı, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Musleranın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin yüksek karlı gizli fon vaadiyle dolandırılması gündeme bomba gibi düştü.

ÖNCE GÜVENLERİNİ KAZANDIİstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptığı çalışmada şube müdürü Seçil Erzanın elden yüksek paralar vererek müştekilerin güvenini kazandığını daha sonra ise 55 milyon dolarlık bir haksız kazanç elde ettiğini saptadı.
BANKA MÜDÜRÜ TUTUKLANDI
Müştekilere vadettiği miktarları ödemeyen ve yapılan şikayetler sonrası tutuklanan Seçil Erzanın elde ettiği paraların yurt dışına çıkarılma ihtimali üzerinde duran ekipler, şüpheliyle birlikte hareket ettikleri değerlendirilen 5 zanlının, olay tarihlerinde çok kez yurt dışına giriş çıkış yaptığını belirledi. Çalışmalarını tamamlayan ekipler, İstanbul, Edirne ve Tekirdağda düzenlenen eş zamanlı operasyonda 5 zanlıyı yakaladı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3ü tutuklanırken 2si adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.
İKİ İSİM ERDOĞANLA GÖRÜŞTÜSondakika.comun haberine göre olayın yankıları sürerken bankacı tarafından dolandırılan Arda Turan ve Emre Belözoğlunun Erdoğanla görüşerek yardım istedikleri öğrenildi. Görüşme sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soyluya talimat veren Erdoğanın Bu meseleyi çözün dediği belirtildi.
DENİZBANK AÇIKLAMA YAPTIÖte yandan Denizbank da Levent Büyükedere Şubesi Müdürünün karıştığı olaya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada 7 Nisanda bankaya ilk şikayetin ulaştığını ve bunun üzerine inceleme başlatıldığı, 10 Nisanda raporun İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına verildiği ve Seçil Erzanın aynı gün gözaltına alındığı belirtildi. Belgelerin sahte olduğunu açıklayan DenizBank, Seçil Erzan tarafından düzenlendiği iddia edilen, mevzuatta karşılığı olmayan, afaki tutarlar içeren, ödeme taahhüdü bulunmayan, ajanda yaprağına ya da düz A4 kağıda yazılan bir kısım dokümanlardır ifadelerini kullandı.
Açıklamada, Sistem tamamen bankamız ve şubelerimiz dışında kişiler tarafından kurulmuş bir yapılanmadır denildi.

Son güncelleme: 14:34 02.05.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı