• Turkhane Logo

"Doktorlarımız hasta seçmek gibi bir durumla karşı karşıya kalabilir"

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, koronavirüs tedbirleri kapsamında basın mensupları ile dijital ortam üzerinden düzenlediği toplantıda, virüs vakalarının kat kat arttığını söyledi.

21:42 02 Kasım 2020 Pazartesi
Kırklareli Valisi Osman Bilgin, koronavirüs tedbirleri kapsamında basın mensupları ile dijital ortam üzerinden düzenlediği toplantıda, virüs vakalarının kat kat arttığını söyledi.


Kırklareli Valisi Osman Bilgin, hastanelerde yoğun bakımların dolduğunu belirterek, şunları söyledi:

Açıkça söylüyorum şu anda yoğun bakımlarımız neredeyse doldu. Yani o nedenle bu saatten sonra süreci bu şekilde yönetme şansımız yok. Böyle giderse yoğun bakımlarımızın dolduğunu, tamamının çakılı olduğunu düşündüğümüzde, bu süreçte Allah korusun doktorlarımız hasta seçmek gibi bir durumla karşı karşıya kalacak ki bu çok tehlikeli bir durum. O nedenle vatandaşlarımızın duyarlılıklarını arttırmamız gerekiyor. Biz kimseye ne ceza yazmak istiyoruz ne de bu manada iş yerlerimizin özellikle ki zor durumdalar, onların kapanması veya ceza almaları, bunlar bizim hiç istediğimiz şeyler değil. Rakamlar inanın çok yüksek. Nisan ayının kat ve kat üstündeyiz. İnanın süreci yönetemeyecek durumlara doğru gidiyoruz. O nedenle bu farklı tedbirleri almayı gerektirebilir.


Benim özellikle üstüne basa, basa söylediğim şu; birinci olarak şu anda Kasım ayı içerisinde corona virüsüyle mücadele kapsamında bölgemizde de sayı çok arttı ama hastanelerimizin idamesini, doktorlarımızın hasta olan vatandaşlarımızın sağlık sistemini çökertmeyecek şekilde yürütebilmesini sağlamalıyız.

“VAKALARIN YÜZDE 50’Sİ KOMŞU ZİYARETİ KAYNAKLI”

Vatandaşlarımıza özellikle kontrol edemediğimiz alan olan evlerinde artık komşu ziyaretleri yapılmasın. Çünkü şunu görüyoruz vakaların yüzde 50’sinin komşu ziyaretleri kaynaklı olduğunu ve evlerin içindeki temasla kaynaklı olduğunu görüyoruz. Bu da bizim için çok büyük bir risk. Lütfen komşu ziyaretlerini tamamen kaldıralım. Sadece çekirdek ailelerimiz her türlü tedbiri alarak kendi yaşam alanlarında yaşamlarını idame ettirsinler.

TAZİYEYE GİTTİ 50 VAKA OLDU

Cenazede bir kişinin taziyesine giderek burada 50 vaka olan dönemler oldu. Bir vakadan 50 vaka çıkıyor, bu çok tehlikeli bir durum. O nedenle il dışı seyahatlerimizi kısıtlamalıyız.

 

Son güncelleme: 21:42 02.11.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı