• Turkhane Logo

Doğumhane kapısında polisle tanışan Bahar’ın babası da tutuklandı

5 ay önce beyin kanaması geçiren ve tedavi süreci devam eden Bahar bebeğin çilesi bitmedi. Dünyaya gözlerini açmadan annesi gözaltına alınan Bahar Akdemir’in babası Haydar Akdemir Bursa’da tutuklandı.

11:23 14 Kasım 2020 Cumartesi
Doğumhane kapısında polisle tanışan Bahar’ın babası da tutuklandı
5 ay önce beyin kanaması geçiren ve tedavi süreci devam eden Bahar bebeğin çilesi bitmedi. Dünyaya gözlerini açmadan annesi gözaltına alınan Bahar Akdemir’in babası Haydar Akdemir Bursa’da tutuklandı.



Bold Medyadan Sevinç Özarslanın haberine göre Bir bebek 17 aylık hayatına kaç olay sığdırabilir? Kaç tutukluluk, kaç eza görebilir. Bahar bebek, daha dünyaya gözünü açar açmaz polisleri gördü karşısında. 1 günlükken annesinin kucağında adliyeleri, mahkeme salonlarını gezdi. Yürümeye başlamıştı ki beyin kanaması geçirdi. Sol tarafına felç vurdu. Dört aydır tedavi görüyor. 15 gün önce ise babası tutuklandı.Cemaat soruşturmaları kapsamında Eylül 2018’de hakkında soruşturma başlatılan ev hanımı Emine Akdemir, 15 Haziran 2019’da kızı Bahar’ı dünyaya getirmek için Bursa Yıldırım Özel Doruk Hastanesi’ne gitti. Aklında geride bıraktığı gözü yaşlı oğlu Tahir de var. Bir daha ona kavuşamayacağı korkusuna kapılmıştı.

POLİSLERİN KARŞISINDA DOĞUM SANCISI


Doğumhane katına ayak basar basmaz polisler geldi arkasından. Erkek polislerin yanında doğum sancıları çekti. Kızını kucağına alınca kadın polisler odasına girdi. Bir geceyi bir kadın polisle geçirdiğini söyleyen Emine Akdemir, lohusa bir kadın olarak psikolojik baskı altında onların sorularına maruz kaldı. Geçmiş olsun ziyaretine gelenlere kimlik soruldu. Akrabaları köşeye çekip sorgulandı.

Bir gün sonra kızıyla taburcu olan lohusa anne, evine değil, önce darp raporu için hastaneye, sonra da Bursa Uluyol Adliyesine götürüldü. Savcıya verdiği ifadede neden Bank Asya’da hesap açtığı, derneğe üye olduğu, Bylock kullandığı soruldu. Hakkında ifade veren iki tanığın iddialarına cevap vermek zorunda kaldı.

Başta HDP Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun yeni doğum yapan bir kadına hastane odasında yaşatılanları Twitter hesabından duyurması ve ardından oluşan sosyal medya baskısı nedeniyle mahkeme Emine Akdemir’i o gün tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Örgüt üyesi olduğu iddiasıyla hakkında açılan dava devam ediyor. 17 Kasım 2020’de tekrar hakim karşısına çıkacak olan Akdemir, kızının ve 10 yaşındaki oğlu Tahir’in bundan sonra başına geleceklerden endişeli. Çünkü eşi Haydar Akdemir 30 Ekim 2020’de tutuklanıp Bursa H Tipi Cezaevine gönderildi.

5 GÜN YOĞUN BAKIMDA KALDI

/

1 Haziran 2020’de evde düşen ve 5 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra taburcu edilen Bahar’ın tedavileri devam ediyor. Eşi tutuklandıktan sonra hayatlarının daha da zorlaştığını söyleyen Emine Akdemir, “Kızım fizik tedavisi var. Araç lazım, maddi manevi güç lazım. Eşim tutuklandığından beri baba diye dolaşıyor evin içinde. O da ayrı bir travma. Zaten her şeyden çok korkuyor. Fizik tedavi doktorunun verdiği bilgiye göre kızımın düşmesi ağır vaka olarak kayıtlara geçti. Motorsiklet kazalarında oluyormuş genelde bu tür kanamalar. Kafatasında herhangi bir kırık, çatlak yok ama ince damarlarda kanama olmuş.” diyerek anlatıyor kızının sağlığını.

“AYAĞI AKSIYOR, SÜREKLİ PEŞİNDE DOLANIYORUM”

Bahar’a en son eylül ayında MR çekildiğini söyleyen Akdemir şöyle devam ediyor:

“Ayağı aksıyor ve denge problemi var. Sürekli arkasında dolanıyorum. Tahlil, fizik tedavi, hastane süreci pandemide daha da zorlaştı. Biraz yürüyünce ateşleniyor, ufak ufak adım atmaya başlamıştı, ateşlendiğinde yürümesini etkiliyor, geriliyor, en ufak bir hastalanınca her şeye geriden başlıyoruz. 10 yaşında geldiğinde tekrar düştüğünde yine mi aynı şey olacak bilmiyoruz. Doktor bunu araştırıyor. 2. sınıfa giden bir çocuğum daha var. Onun dersleriyle de ilgileniyorum.”

10 GÜNDÜR KARANTİNADA

Öğrenci yurdunda idarecilik yapan Haydar Akdemir de tıpkı eşi gibi Bank Asya’ya para yatırma, dernek üyeliği nedeniyle örgüt üyesi olduğu iddiasıyla yargılanıyor. 15 gündür karantina koğuşunda tek başına kalan 34 yaşındaki Haydar Akdemir’in mahkemesi henüz belli değil.

/

/

/
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu Emine Akdemir 10 yıldır evli.

BAHAR’IN HASTANE RAPORU




Kaynak: BOLD Medya


 

Son güncelleme: 11:23 14.11.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı