• Turkhane Logo

Doğu Perinçek: MHP kuyrukçu, o yüzden eriyor

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek liderliğini Devlet Bahçeli'nin yaptığı MHP için kuyrukçu ifadesini kullandı.

17:45 18 Aralık 2021 Cumartesi
Doğu Perinçek: MHP kuyrukçu, o yüzden eriyor
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek liderliğini Devlet Bahçeli'nin yaptığı MHP için kuyrukçu ifadesini kullandı.



Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek önceki gün katıldığı bir TV programında ilginç ifadeler kullandı.

Program sunucusu Perinçek’e “Eğer ya da mesela Cumhurbaşkanı Erdoğan dedi ki ya çok ince bir çizgideyiz. Yani elli bin oy, yüz bin oy bile bizim kaderimizi belirleyebilir. Sizden ricada bulunsa olmayın Sayın Perinçek dese, bizi destekleyin. Bizi destekleyen dese destekler misiniz?” şeklinde soru yöneltti.


‘MHP KUYRUKÇU’

Perinçek bu soruyu, “O zaman deriz ki siz bu sorumluluğu taşıyorsanız, Türkiye’yi savunma, üretim ekonomi, inşa etme gibi sorumluluğu taşıyorsanız bizden destek mestek istemeyin gelin Türkiye’yi beraber yönetelim.” dedi.

Sunucunun “Hükümette yer almak istersiniz öyle mi?” sorunu ise Perinçek, “E tabii yoksa biz niye kuyrukçu olalım? Vatan Partisi kuyrukçu olacak parti değil ki bütün dedikleri ortaya çıkıyor. Bütün programı bir bir Türkiye’nin önüne geliyor. AK Parti’nin, Vatan Partisi’ne ihtiyacı var. Eğer AK Parti akıllı bir partiyse AK Parti’yi de kurtaracak formül bu. Çok açık söyleyeyim. Milliyetçi Hareket Partisi’ni de kurtaracak formül. Bakın Milliyetçi Hareket Partisi büyük bir hata yaptı. Destekçi politikalar yapıyor. Hükümette yok.” dedi.

Sunucunun bu kez, “Sizin tabirinizle MHP kuyrukçu mu oluyor?” sorusunu ise Perinçek, “Kuyrukçu oluyor tabi. Bakın o yüzden eriyor. Kuyrukçu olmasa erimez. Kuyrukçu olduğu için eriyor.” dedi.

Son güncelleme: 17:45 18.12.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı