• Turkhane Logo

Doğalgaza yüzde 20 zam: ‘Açın pencereleri, açın kombileri’

15:00 01 Ekim 2023 Pazar
Doğalgaza yüzde 20 zam: ‘Açın pencereleri, açın kombileri’





Küçük ve orta ölçekli işletmelerde ve elektrik üretimi amaçlı kullanılan doğalgazın toptan satış fiyatında yüzde 20 zam yapıldı. Birbiri ardına yapılan zamlar sonra bir çok sosyal medya kullanıcısı daha önce Karadeniz’de doğal gaz bulunmasıyla ilgili AKP yandaşı Abdurrahman Uzun “ Bu topraklarda hiç kimse artık doğalgaza para ödemeyecek., Açık kombileri yaz ayıda olsa, hava sıcakta olsa sonuna kadar açın kombileri. Artık gaz patronuyuz ” sözlerini hatırlattı.



BOTAŞ’tan konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:



“Kuruluşumuzun doğal gaz toptan satış fiyatları, piyasa koşulları, ülkenin ekonomik şartları, piyasa istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun tarife ile ilgili kararları ve maliyet unsuru olan alım-işletme giderlerindeki değişim dikkate alınarak mümkün olan en makul seviyede belirlenmekte ve tüketicilere sunulmaktadır.



Bu kapsamda Kuruluşumuz tarafından 1 Ekim 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere;



Büyük Sanayi Kuruluşları kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında %20, Elektrik üretimi amaçlı kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında %20, Küçük ve Orta Ölçekli işletmelerde kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında %20, oranında artış yapılmıştır.

Son güncelleme: 15:00 01.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı