• Turkhane Logo

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü görevden alındı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü İsmail Üzmez'in görevden alındığı öğrenildi. Üzmez, Kumlubük Koyu’na imar iznine onay vermesiyle gündeme gelmişti.

08:59 05 Temmuz 2022 Salı
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü görevden alındı
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü İsmail Üzmez'in görevden alındığı öğrenildi. Üzmez, Kumlubük Koyu’na imar iznine onay vermesiyle gündeme gelmişti.

Marmaris Milli Parkı sınırı içerisinde kalan Kumlubük Koyu’na 2020’de yüzde 5 imar iznini kaldıran Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü İsmail Üzmez görevden alındı.

Sözcü’nün haberine göre; görevden alma Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sitesinde duyuruldu. Bakanlığın duyurusu şöyle:

“Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü görevi sona eren İsmail ÜZMEZ, mesai arkadaşlarına veda etti. Genel Müdür İsmail ÜZMEZ’e bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalar için teşekkür ediyoruz.”


CHP’Lİ ÖZTUNÇ “BU İSMİ UNUTMAYIN” DEMİŞTİ 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’un da aralarında bulunduğu CHP heyeti, Marmaris Milli Parkı içindeki Kumlubük’ün imara açılmasına yönelik planı çevrecilerle birlikte 2 Temmuz 2022’de protesto etmişti. İsmail Üzmez’in oluru ile imara açıldığını açıklayan Ali Öztunç, şunları söylemişti:

“Milli Parklar Genel Müdürü İsmail Üzmez ismini unutmayın Marmarisliler. İsmail Üzmez, Kumlubük Koyu’nun katilidir. İstedikleri kadar imza atsınlar imara açsınlar. AKP gidiyor. Biz geldiğimizde bu yapılan talana son vereceğiz. O iş adamlarına çağrı yapıyoruz. Buraya yatırım yapmaktan vazgeçin. O izinlerin hepsini elinizden söke söke alacağız. Bu koyu bozdurmayacağız.”


Marmaris’in en kıymetli, en değerli ve en bakir bölgelerinden olan Kumlubük Koyu etrafında bulunan ormanlık alan ‘Mutlak Koruma Bölgesi’ olarak belirlenmişti.

‘KORUMALI ALAN STATÜSÜNDEN ÇIKARDI’

Vatandaşların elindeki arsaların toplandığını söyleyen Öztunç, ”320 dönüm, 120 dönümü Ruslara ait geri kalanı başka firmalara ait. Orada kalmamış. Kimler devreye girdiyse, 31 Aralık 2020 tarihinde Milli Parklar Genel Müdürü oluruyla bu alanda imar izni olan yüzde 5’i kaldırmış. Burayı korumalı alan statüsünden çıkarmış. Demiş ki ‘istediğini yap.’ Burası Milli Park kardeşim, sen nasıl yaparsın bunu? Ey Milli Parklar Genel Müdürü. Hangi çıkar karşılığında bu imzayı attın? Kim attırdı?” ifadelerini kullanmıştı.

Son güncelleme: 08:59 05.07.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı