• Turkhane Logo

Diyarbakır’da işkence iddiası: ‘Polis, 14 yaşındaki çocuğu ölesiye dövüp dereye attı’

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 14 yaşındaki bir çocuğun polis tarafından alıkonularak darp edildiği, ölesiye dövüldükten sonra dere kenarına atıldığı iddia edildi.

19:25 22 Mart 2023 Çarşamba
Diyarbakır’da işkence iddiası: ‘Polis, 14 yaşındaki çocuğu ölesiye dövüp dereye attı’
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 14 yaşındaki bir çocuğun polis tarafından alıkonularak darp edildiği, ölesiye dövüldükten sonra dere kenarına atıldığı iddia edildi.









Lice’de bir arkadaşıyla evine dönerken polis tarafından durdurulan 14 yaşındaki Y.D.’nin, tenha bir yere götürülüp darp edildiği iddia edildi. Çocuğun, işkence edildikten sonra ağzı, elleri ve ayakları bağlı bir şekilde dere bataklığına atıldığı belirtiliyor.



Mezopotamya Ajansı’ndaki habere göre; Diyarbakır’ın Lice ilçesinde dün akşam 10 yaşındaki bir arkadaşıyla evine dönerken polis tarafından durdurulan Y.D. (14) isimli çocuk, kaçırılarak işkenceye uğradı. Habere göre çocuk, önce bir köy yoluna tenha bir araziye götürüldü. Türk olduğu söylenmeye zorlanan Y.D.’nin, ardından da “Kürtlere küfret, İstiklal Marşı’nı oku” denilerek darp edildiği kaydedildi. Hastanelik edilen çocuğun, ağzı ve elleri bağlı bir şekilde dere kenarındaki bataklığa bırakıldığı vurgulandı. Bir köylünün fark etmesi üzerine hastaneye kaldırılan çocuğun, bir gözünü kaybetme riski taşıdığı iddia edildi.



‘ELLERİMİ VE AYAKLARIMI BAĞLADILAR’



Dört polis tarafından işkenceye uğradığını ailesine anlatan Y. D., “Beni tenha bir yere götürdüler. Türk olduğunu söyle dediler. Silah dipçiğiyle dövdüler, sonra da ellimi ve ayağımı bağladılar. Sonra çukura attılar” diye konuştu.



‘TÜRK OLDUĞUNU SÖYLE, KÜRTLERE KÜFRET’



Ailenin avukatı Ramazan Karalp, Y. D.’nin yaşadıklarını şu şekilde aktardı:



“Çocuk Lice merkezde yaşıyor. Akşam saatlerinde arkadaşlarıyla birlikte evine dönerken polisler tarafından durduruluyor. 10 yaşında olan arkadaşını bırakıyorlar, çocuğu ise tenha bir yere götürüyorlar. Silah dipçikleriyle darp ediyorlar. Çocuğu hem dövüp hem de sürekli bir şekilde ‘ben Türküm, Kürtlere küfret’ diye söylemesini istiyorlar.



‘AĞZI VE ELLERİ BAĞLI ŞEKİLDE ATIYORLAR’ 



Çocuk bunu yapmayınca bu kez yarına kadar İstiklal Marşını ezberlemesini istiyorlar. ‘Ezberlemezsen gelip senin kafana sıkacağız’ diyorlar. Sonra ilçe merkezinden geçen bir derenin yanındaki bataklığa atıyorlar. Ağzı ve elleri bağlı bir şekilde köhne yere bırakıyorlar. Ahırda hayvanlarına bakan bir köylü duyduğu sesler üzerine çocuğu fark ediyor. Hemen hastaneye yetiştiriyor. Lice Devlet Hastanesi’nde darp raporu verilen çocuk daha sonra Dicle Üniversitesi TIP Fakültesi’ne sevk ediliyor. Çocuk şu an hastanede tedavi görüyor ve sağ gözünü kaybetme riski var. Gözünde sürekli bir kanama var ve açamıyor.”




Arkadaşıyla evine dönerken polis tarafından durdurulan 14 yaşındaki Y.D, tenha bir yere götürülüp darp edildi. Türk olduğu söylemeye zorlanan çocuk, işkence edildikten sonra ağzı, elleri ve ayakları bağlı bir şekilde dere bataklığına atıldıhttps://t.co/UlGanzOn7x pic.twitter.com/mZR54cDkvT— Mezopotamya Ajansı (@MAturkce) March 22, 2023

Son güncelleme: 19:25 22.03.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı