• Turkhane Logo

Diyarbakır'da dört gazeteci tutuklandı

Diyarbakır merkezli operasyonda gözaltına alınan 10 gazeteciden Abdurrahman Gök, Beritan Canözer, Mehmet Şah Oruç ve Remzi Akkaya hakkında tutuklama kararı verildi.

16:54 27 Nisan 2023 Perşembe
Diyarbakır'da dört gazeteci tutuklandı
Diyarbakır merkezli operasyonda gözaltına alınan 10 gazeteciden Abdurrahman Gök, Beritan Canözer, Mehmet Şah Oruç ve Remzi Akkaya hakkında tutuklama kararı verildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Diyarbakır 3üncü Sulh Ceza Hakimliğinin 216 kişi hakkında gözaltı kararı verdiği, 128nin gözaltına alındığı operasyonda gözaltına alınan gazeteciler Beritan Canözer, Remzi Akkaya, Abdurahman Gök ve Mehmetşah Oruç, savcılık ifadelerinin ardından tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.
Gazeteciler hakkında tutuklama kararıMAya göre, gözaltına alınan 10 gazeteci arasında yer alan Beritan Canözer, Mehmet Şah Oruç ve Remzi Akkaya savcılık ifadelerinin ardından tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Canözer, Oruç ve Akkaya tutuklandı.
Gazeteci Abdurrahman Gök de savcılık ifadesinde kendisine yönelik suç isnadını reddederken, Gök örgüt üyeliği iddiasıyla tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Gök hakkında da tutuklama kararı verildi.
Göke soruldu: Sendika üyeliğiniz var mı?Göke emniyette tutanakta olmayan sorular yöneltildi. Emniyette Göke sözlü olarak, Bugüne kadar gerçekleştirmeyi planladığınız eylem ve faaliyetler nelerdir?, Kullanmış olduğunuz takma ad, mahlas, kod adınız var mı? ve Herhangi bir parti sendika ya da derneğe üyeliğiniz var mı? Eğer var ise ne amaçla üye oldunuz? gibi sorular yöneltildi.

İki sanatçı serbest bırakıldıSanatçı Elvan Koçer ise adli kontrol tedbiri istemiyle sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı. Tiyatro sanatçısı Şahperi Alphan Bayhan da savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
Gözaltına alınanların ifade işlemleri devam ediyor.

Son güncelleme: 16:54 27.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı