• Turkhane Logo

Diyanetin Alo Fetva Hattı kapanıyor

Diyanet, 'Alo Fetva' hattını arayanların sorularına yazılı cevap verecek.

22:09 15 Mart 2018 Perşembe
Diyanetin Alo Fetva Hattı kapanıyor
Diyanet, 'Alo Fetva' hattını arayanların sorularına yazılı cevap verecek.

Diyanet İşleri Başkanlığında gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Telefonla arayanlara telefonda fetva verilmesi dönemi kapanıyor. Diyanet, Alo Fetva hattını arayanların sorularını alacak, ancak bu sorulara cevaplar yazılı olarak verilecek dedi.
 
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaşın da bulunduğu toplantıda Bozdağ, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.
 
Diyanet İşleri Başkanlığının yeni döneme ilişkin çalışmaları hakkında bilgi veren Bozdağ, Diyanet Akademisi adı altında yeni bir yapı oluşturma gayreti içerisinde olduklarını kaydetti.

 
Bozdağ, Diyanetin fetvalar konusunda yeni bir genelge hazırladığını belirterek, Artık telefonla arayanlara telefonda fetva verilmesi dönemi kapanıyor. Diyanet, Alo Fetva hattını arayanların sorularını alacak, ancak bu sorulara cevaplar yazılı olarak verilecek. Yazılı cevaplarda da ilçedeyse ilçe müftüsünün, ildeyse il müftüsünün, Diyanette ise Din İşleri Yüksek Kurulunun onayı olacaktır diye konuştu.
 
 

Son güncelleme: 22:09 15.03.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı