• Turkhane Logo

Diyanet çalışanları ‘sıfır araba’ verme vaadiyle dolandırdı: Hakim ve Kaymakam bile var…

18:25 19 Ağustos 2023 Cumartesi
Diyanet çalışanları ‘sıfır araba’ verme vaadiyle dolandırdı: Hakim ve Kaymakam bile var…





Sinop’un Durgan ilçesinde ‘sıfır araba’ verme vaadiyle iki Diyanet çalışanı tarafından kurulan Araba Bank tarafından yüzlerce kişi dolandırıldı.



Türkiye’de sıfır araç bulma ve satın almada yaşanan sorunu fırsat bilenler Sinop’un Durağan ilçesinde bölge halkının tabiriyle ‘Araba bank’ kurarak milleti mağdur etti.



Olay, Sinop’ta uzun süredir konuşulan konuların başında geliyor. Sinop’un yerel gazetelerinden İstiklal Gazetesi köşe yazarı Ali Osman Önder bu konuyu köşesinde yazınca olay daha büyüdü.



10 Haber’de yer alan habere göre Ali Osman Önder olayın başlangıcını şöyle anlattı:



“Savcıların ve hakimlerin de mağdur olduğunu ifade edenler var. Mağdur olmayan neredeyse yok. Küçük bir ilçede devasa bir karargah ve paravan oluşturulmuş. Bu paravan küçük ilçede yaşandığı için dışarıya sızmadan yürümüş, yürütülmüş. Fakat çıkan paranın miktarı çok büyük.



Bu anlatılanlar Sinop Durağan İlçesi’nde yaşanıyor. Bir araç filo şirketi Durağan’a kısa sürede bir yer açıyor. 2021’in sonlarında 2022’nın başlarında birden ortaya çıkarak bölgenin bilinen yüzleriyle bir araya geliyor, fotoğraflar çektiriyor, araba tanıtımları yapılıyor. Bu sayede halkın, esnafın güvenini kazanıyor.



Fotoğraf karelerinde kendisine araç satılan, hediye edilen veya ucuz araç verilen siyasiler, bürokratlar var. Bunlara verilen araçlar halkta bir güven oluşturuyor. Herkes varını yoğunu ucuz araç vaadiyle olduğu gibi firmaya yatırıyor. Ruhsatsız yüzlerce sıfır aracı ilçe merkezine tırlarla akın akın getiriyor ve ilçe halkı da bu duruma çok seviniyor.



JANDARMA’YA DRON HEDİYE EDİLDİ



Hem yatırım düşüncesi, hem ucuz araç sahibi olma hayali, hem de dostane ilişki görüntüleri. Firma getirdiği araçlarla reklamlarında piyasanın altında çok ucuza sıfır arabalar sattığını ve araç sahibi yaptığını duyuruyor. Hatta İlçe Jandarma Komutanlığı’na dron hediye ediliyor. Bunlar gizli saklı şeyler değil. Firma bunları sosyal medya hesaplarında sık sık paylaşıp insanların gözünde bir imaj oluşturarak ‘Devletin kurumlarının yanındayız’ mesajı veriyor.



Hayali araçların paralarını da önden alıyor. Ucuz olduğu düşünülünce de 5, 6,7 araç ücreti yatıranlar var. Hem de çok fazla. Önceden teslim edilen araçlar parasını ödeyenlere teslim ediliyor. Bir süre gidişatta sorun gözükmüyor. Ta ki parayı yatıran bir çok insanı araç kiralama şirketleri arayıp araçların süresi bitti diyene kadar, trafikte polis ekipleri bu araçlara el koyana kadar.”



KAYMAKAM DA ARABA ALDI



Bu tarzla milletin güvenini kazanan kişilerin Diyanet personeli olduğunu belirten Ali Osman Önder,“Firma sahipleri görünürde iki kişi. ‘CNGZ Otomotiv’ sahipleri H. C ve A. C. isimli kişiler.



Bu kişilerin dolandırdığı kişiler arasında  ilçe kaymakamının olduğu da iddia ediliyor.

Son güncelleme: 18:25 19.08.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı