• Turkhane Logo

Diyanet AKP rejiminin nefret dilini camiye taşıdı; yine Cuma hutbesinde cemaati hedef gösterdi

14:50 14 Temmuz 2023 Cuma
Diyanet AKP rejiminin nefret dilini camiye taşıdı; yine Cuma hutbesinde cemaati hedef gösterdi





Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz ayarlı Cuma hutbesinde cemaat hedef gösterildi.



15 Temmuz kaos ve kumpas gecesinin ardından geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Diyanet bu yıl da AKP rejiminin nefret dilini camilere taşıdı.



“Din Samimiyettir, İstismar İhanettir” başlıklı Cuma hutbesinde Diyanet, Bakara Suresi’nin 11. ayeti ve Al-i İmran Suresi’nin 54. ayetiyle cemaati hedef göstererek nefret suçu işledi.



Diyanet’in skandal hutbesi şöyle:



‘‘İstismarcı insanların amacı, asla Allah rızası değildir. Onlar, İslam’ı şahıslar üzerine bina ederler. Hak ve hakikatin yegâne temsilcilerinin kendileri olduğunu iddia ederler. Kur’an’ın ifadesi ile “Onlara, ‘Yeryüzünde fesat çıkarmayın’ denildiğinde, ‘Biz ancak ıslah edicileriz’ derler. Hâlbuki onlar bozguncuların ta kendileridir. Lâkin anlamazlar.”[4] Evet, ayet-i kerimelerde de işaret edildiği gibi bu tür kişiler, suret-i haktan görünerek toplumu ifsat ederler. Milli ve manevi değerler üzerinden güç devşirirler. İnsanların iyi niyetlerini suistimal ederler, geleceklerini çalarlar.



Bundan tam yedi yıl önce 15 Temmuz gecesinde, milletimizin birliği ve devletimizin bekası F.TÖ tarafından hedef alındı. Ancak o gece, Rabbimizin yardımı yine bizimleydi. Millet ve devlet el ele vererek, bozguncuların karşısında dimdik durduk. Destansı bir direnişle dâhili ve hârici hainlerin emellerini boşa çıkardık. “Onlar tuzak kurdular. Allah da onların tuzaklarını bozdu. Allah, tuzak bozanların en hayırlısıdır.”[5] Nice kardeşimiz bu direnişte şehadete yürüdü. Nice kardeşimiz de gazilik nişanesini bir şeref madalyası olarak bedeninde taşımaktadır.’’

Son güncelleme: 14:50 14.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı