• Turkhane Logo

Dışişleri Bakanlığı, BM’deki “Tutuklu gazeteciler” toplantısını iptal ettiremeye çalıştı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) iktidarı tarafından 15 Temmuz öncesi ve sonrası tutuklanan 135 gazeteci, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi’nde gündeme geldi.

08:17 07 Mart 2019 Perşembe
Dışişleri Bakanlığı, BM’deki “Tutuklu gazeteciler” toplantısını iptal ettiremeye çalıştı
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) iktidarı tarafından 15 Temmuz öncesi ve sonrası tutuklanan 135 gazeteci, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi’nde gündeme geldi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ve kayyum marifetiyle kapatılan Today’s Zaman Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdullah Bozkurt ve Meydan Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Levent Kenez, Türkiye’deki tutuklu gazeteciler adına düzenlenen panele konuşmacı olarak katıldı.

/
BM’de düzenlenen panelde tutuklu gazetecilerin yaşadığı hak ihlaleri konuşuldu.


BM’de düzenlenen panelin Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından engellenmek istendiği ortaya çıktı. Dışişleri Bakanlığı’nca konuşmacı olarak katılan gazetecilerin, Türkiye tarafından aranan “Terörist” oldukları ifade edildiği öğrenildi.

İKTİDAR YANLISI GAZETELER RAHATSIZ OLDU

5 Mart günü Cenevre’de BM İnsan Hakları Konseyi’nde düzenlenen panelde Türkiye’deki tutuklu gazetecilerin durumu ve Türk medyası ele alındı. BM’de gerçekleşen toplantı iktidar yanlısı gazetelerde rahatsızlığa neden oldu.

Tutuklu meslektaşlarının yaşadıkları hak ihlallerini BM’de gündeme getiren Gazeteci Levent Kenez, Dışişleri Bakanlığı’nın paneli engellemeye çalıştığını twitter hesabından duyurdu. “Cenevre’deki BM binasında Türkiye hakkında bir paneli iptal ettirmek için Dışişleri epey mesai yapmış” diyen Kenez, panele katılan kendisinin ve Abdullah Bozkurt’un Dışişleri Bakanlığı tarafından aranan kriminal kişiler olduklarının anlatılmaya çalışıldığını ifade etti.

BM PANELE KATILAN GAZETECİLERE SAHİP ÇIKTI

Dışişleri’nin yoğun mesai harcadığı olaya ilişkin BM’nin “biz araştırdık, bir sorun yok” şeklinde cevap verdiğini anlatan Levent Kenez, “Hükümetin bir paneli iptal ettirmeye çalışması epey gündem oldu. Türkiye’deki ifade özgürlüğü paneline en büyük katkıyı Ankara’ya yaranmaya çalışan memurlar yaptı. Panele beklenenden çok fazla dinleyici geldi.” dedi.

BAKANLIK CENEVRE’DEKİ TÜM PERSONELİ SEFERBER ETTİ

Gazeteci Abdullah Bozkurt ise katıldıkları panelde Türkiye’de yaşanan hak ihlallerini ve Suriye’deki cihatçı grupların izini süren gazetecilerin tutuklandığını anlattı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın panelde konuşulacak konular nedeniyle paniğe kapıldığını ifade eden Bozkurt, Bakanlığın paneli engellemek için Cenevre’deki tüm personeli seferber ettiğini ifade etti.

Bakanlık personeli tarafından BM yetkililerine panele katılan gazetecilerin “tehlikeli bir terörist” olduğunu söylediklerini belirten Bozkurt, BM Yüksek Komiseri Michelle Bachelet’in kendisine, “Türkiye hükümetinin sahte terör suçlamalarıyla konuşma özgürlüğünü baskılamaya çalıştığını anlattığını” da kaydetti.

 

Son güncelleme: 08:17 07.03.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı