• Turkhane Logo

Dışişleri Bakanlığı, AB’nin yaptırım kararını tanımadı

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Dış İlişkiler Konseyinin aldığı yaptırım kararlarının, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki sondaj faaliyetlerini hiçbir şekilde etkilemeyeceğini belirtti.

13:01 16 Temmuz 2019 Salı
Dışişleri Bakanlığı, AB’nin yaptırım kararını tanımadı
Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Dış İlişkiler Konseyinin aldığı yaptırım kararlarının, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki sondaj faaliyetlerini hiçbir şekilde etkilemeyeceğini belirtti.





Avrupa Birliğinin Türkiye’ye karşı Doğu Akdeniz ve Kıbrıs çevresindeki doğal gaz arama faaliyetleri nedeniyle yaptırım kararı almasına Dışişleri Bakanlığı yazılı bir açıklama ile cevap verdi.


Açıklamada, alınan kararların Türkiye’nin faaliyetlerini durduramayacağı vurgulandı.

Açıklamada, “AB Dış İlişkiler Konseyinin yaptığı toplantıda aldığı kararlar, ülkemizin Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon faaliyetlerini sürdürme yönündeki kararlılığını hiçbir şekilde etkilemeyecektir” denildi.

TÜRKİYE: FAALİYETLERİ DAHA DA ARTTIRACAĞIZ 

Avrupa Birliğinin kararında Kıbrıs Türklerinden hiç bahsedilmediğini belirten Dışişleri Bakanlığı, “Kıbrıs Türkleri yokmuş gibi hareket edilmesi, AB’nin Kıbrıs konusunda ne kadar ön yargılı ve taraflı olduğunu göstermektedir” ifadelerini kullandı.

Açıklamada, AB’nin hidrokarbon kaynakları konusunda Ada’daki iki tarafı bir araya gelmeye teşvik etmek yerine, Türkiye aleyhinde kararlar almaya yönelmesinin “etkisiz, gerçeklikten kopuk ve yapıcı olmayan bir hareket tarzı” olduğu ifade edildi.

Dışişleri Bakanlığı, “Ülkemiz hem kendi haklarını, hem de Kıbrıslı Türklerin haklarını bundan önce olduğu gibi bundan sonra da kararlılıkla korumaya devam edecek, bu yöndeki faaliyetlerini daha da arttıracaktır” dedi.

AB, TÜRKİYE’YE KARŞI 3 YAPTIRIM KARARI ALDI

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Pazartesi günü Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki doğal gaz sondaj çalışmaları nedeniyle yaptırım kararı aldı.

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki doğal gaz sondaj çalışmaları nedeniyle AB ülkeleri arasında yaşanan gerginlik yaptırım kararına dönüştü.

Yaptırım kararları, AB’den aktarılan kaynaklarda kesinti ve AB ile Türkiye arasındaki Kapsamlı Hava Taşımacılık Anlaşması müzakerelerinin durdurulmasını kapsıyor. Birlik Avrupa Yatırım Bankası’na bir çağrı yaparak Türkiye’ye vereceği kredileri gözden geçirmesini istedi.

Son güncelleme: 13:01 16.07.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı