• Turkhane Logo

Dış mihrak heyulası: Biden’ın sözleri ve Trump’ın mektubu

AKP’li Saray kurmayları, ABD başkan adayı Joe Biden’ın 7 ay önceki sözlerini piyasaya sürmesindeki amaç neydi?

20:04 23 Ağustos 2020 Pazar
Dış mihrak heyulası: Biden’ın sözleri ve Trump’ın mektubu
AKP’li Saray kurmayları, ABD başkan adayı Joe Biden’ın 7 ay önceki sözlerini piyasaya sürmesindeki amaç neydi?

Türkiye’ye siyasetinde Ayasofya’nın ibadete açılmasıyla istenen gündemi oluşturamayan ve ekonomik krizi gündem dışı bırakmak isteyen AKP, ABD başkan adayı Joe Biden’ın 7 ay önceki sözlerini tekrar hatırlatarak ‘dış mihrak’ gündemi oluşturmayı amaçladı.  

Uzun zamandır yolu hasretle gözlenen dış mihrak böylece bulunmuş oldu. Peki Biden gerçekten AKP’yi bir darbeyle devirmeyi mi kastetti? Eğer öyleyse Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve troller aylarca neden sustu?  

Öyle ya şirketler bile bir medya takip ajansıyla çalışıp o gün bütün dünyada kendisiyle ilgili çıkan haberleri takip ederken, AKP’nin, New York Times’ın aralık ayındaki The Weekly programına konuk olan Biden’ın sözlerini duymamış olması mümkün değildi.  


Aslında karşımızda tam bir AKP’nin TBT fotosu var. Throw Back Thursday. Türkçesi sözlük anlamıyla ‘Perşembeye doğru’ demek. Başta Instagram olmak üzere sosyal medya kullanıcıları ‘Ne günlerdi’ deyip zaman zaman iyi ya da kötü hatıralarıyla ilgili eski fotoğraflar paylaşıyorlar.  

AKP’nin yaptığı da tam bu. Ama sadece Biden’in sözlerini hatırlatıp hemen hemen aynı günlerde Trump’ın Erdoğan’a ‘Aptal olma’ dediği mektubunu görmezden gelmek ‘Ne günlerdi’ demeye yetmiyor. Neden mi? 

Bold Medya haber merkezi hazırladığı video haberde 
Trollerin de anlaması için Bilal’e anlatır gibi anlattı.

 

Son güncelleme: 20:04 23.08.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı