• Turkhane Logo

Dilek Tahtalı’nın koronavirüs belirtileri ilk resmi vakadan 3 gün önce

Dün hayatını kaybeden 33 yaşındaki Dilek Tahtalı’nın sosyal medya paylaşımları, koronavirüs belirtilerinin açıklanan ilk resmi vakadan 3 gün önce ortaya çıktığını gösterdi.

13:42 26 Mart 2020 Perşembe
Dilek Tahtalı’nın koronavirüs belirtileri ilk resmi vakadan 3 gün önce
Dün hayatını kaybeden 33 yaşındaki Dilek Tahtalı’nın sosyal medya paylaşımları, koronavirüs belirtilerinin açıklanan ilk resmi vakadan 3 gün önce ortaya çıktığını gösterdi.



CHP’li Ramis Topal’ın KOAH hastası yeğeni, İstanbul’da özel bir hastanede çalışan 33 yaşındaki Dilek Tahtalı, dün Bakırköy Dr Sadi konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

HASTANELERDE YER BULAMADI


BirGün gazetesine konuşan eski CHP Amasya Milletvekili Topal, yeğeni Tahtalı’nın 10 Mart günü rahatsızlandığını, önce Cerrahpaşa’ya, ardından ise Samatya’daki bir hastaneye başvurduğunu söyledi. Her iki hastanede de yer olmadığı gerekçesiyle Dilek Tahtalı’ya yatış verilmediğini belirten Topal, bunun üzerine kendisinin devreye girerek 11 Mart’ta Türkiye Hastanesi’ne yatış sağladığını aktardı. Ramis Topal, Dilek Tahtalı’nın 16 Mart’ta tedavi gördüğü hastaneden Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiğini söyledi.

AİLESİNE BULAŞMAMIŞ

Tahtalı’nın dayısı Dursun Topal da yeğeninin hastaneye yattıktan birkaç gün sonra koronavirüs testi yapıldığını ve sonucun pozitif çıktığını aktardı. Öte yandan Dilek Tahtalı’nın ailesi koronavirüs şüphesi oluşunca karantinaya alınmış. Yapılan testlerde ailede koronavirüse rastlanmamış. Ailenin 14 günlük karantina süresi yarın sona erecek. Özel bir hastanede çalışan Dilek Tahtalı’nın virüsü nasıl kaptığı ise bilinmiyor.

‘GECELERİ UYUTMAYAN ÖKSÜRÜK NÖBETLERİ’

Tahtalı’nın sosyal medya mesajları ise, kendisinde ilk semptomların 7 Mart’ta görüldüğüne işaret ediyor. Türkiye’deki ilk resmi vaka ise 10 Mart’ta ortaya çıkmıştı. Dilek Tahtalı, 7 Mart günü yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanmış, “Burun tıkanıklığı-aşırı geniz akıntısı-baş ağrısı-halsizlik-gün sonu başlayıp gece uyutmayan kriz halinde gelen öksürük nöbetleri…”

Tahtalı’nın yaptığı son sosyal medya paylaşımı da 9 Mart’ta. Paylaşımında ateşi olduğunu belirten Tahtalı, şunları yazmış: “Bi düş artık ateş bi bırak yakamı yeter! Dakka da bir sirkeli aspirinli su kürü ılık duş buz gibi hava da balkona çıkmaktan bayılazaaam!”

İLK RESMİ VAKA 10 MARTTA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ülkedeki ilk vakanın 10 Mart’ta tespit edildiğini ve yurtdışı temaslı olduğunu açıklamıştı. Tahtalı’nın durumu ise, ülkede virüsün 10 Mart’tan önce yayılmaya başladığına işaret ediyor.

Son güncelleme: 13:42 26.03.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı