• Turkhane Logo

Dilan-Engin Polat çiftine uyuşturucu soruşturması

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Dilan-Engin Polat çiftine

16:30 03 Aralık 2023 Pazar
Dilan-Engin Polat çiftine uyuşturucu soruşturması
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Dilan-Engin Polat çiftine

Kara para aklama, örgüt üyeliği ve vergi kaçırma suçlarından tutuklanan Dilan-Engin Polat hakkında yeni bir soruşturma başlatıldı. Sabahtan Arzu Kayanın haberine göre çift uyuşturucu veya uyarıcı madde imal etme ile suçlanıyor.

Gazete Duvarda yer alan habere göre Avukat Feyza Altunun geçen ay yaptığı ihbarla, 10 Ekim tarihinde bir dilekçe verildi. İhbar dilekçesine göre, Altunun ofis telefonunu arayan ve sekreteriyle konuşan A.K. isimli bir kişi Kapalıçarşıda esnaf olduğunu ve Polat Ailesiyle ilgili anlatacakları olduğunu söyledi. Daha sonra bu kişi ile görüşen ve konuşmayı kayda alan Altun; A.K. adlı Kapalıçarşı esnafının, Dilan ve Engin Polatın Dipomed Medikal şirketleri aracılığı ile kaçak yollarla hammadde getirdiğini iddia etti. A.K., bu ham maddelerin belirli bir seri numaralı parti ürünleri içerisinde uyuşturucu ham maddesi olduğunu ve bazı ham maddelerdeki uyuşturucunun Türkiyedeki laboratuvarlarda ayrıştırıldığını öne sürdü.
Avukat Altun, elindeki kayıtları sunabileceğini belirterek İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına ihbarda bulundu. İhbar üzerine Başsavcılık Polat çiftine uyuşturucu veya uyarıcı madde imal etme suçundan soruşturma başlattı.

Bu suçtan başlatılan soruşturma, ana kara para aklama soruşturmasıyla birleştirildi.

Son güncelleme: 16:30 03.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı