• Turkhane Logo

DİKKAT! 'Hakkınızda tutuklama kararı var' diye dolandırıyorlar!

"Türk mahkemelerinden gönderildiği iddia edilen bir mektupla"

20:04 22 Aralık 2017 Cuma
DİKKAT! 'Hakkınızda tutuklama kararı var' diye dolandırıyorlar!
"Türk mahkemelerinden gönderildiği iddia edilen bir mektupla"

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit geçen ay çok tartışılan bir açıklama yapmış ve 80 milyon nüfuslu Türkiyede 7 milyona yakın kişinin şüpheli olduğunu açıklamıştı.  

Nüfusun yüzde 8ine tekabül eden bu oran içinde milyonlarcası hakkında kovuşturma ve soruşturma halen devam ediyor. 

Gözaltı ve tutuklanma endişesi toplumun en alt kesiminden en üstüne kadar kendini muhalif olarak konuşlandıran çok sayıda insanın ortak sorunu. Bu tedirginlik hali sadece Türkiyedeki vatandaşlar için değil aynı zamanda yurtdışında yaşayan Türkiyeliler için de geçerli. 

HDP Milletvekili Garo Paylanın, Avrupa kentlerindeki gazeteci, yazar, düşünür ve entelektüellere yönelik suikast istihbaratı alındığı konusunda günlerdir detaylı açıklamalarda bulunuyor. 

Bir korku ve paranoya imparatorluğu hem ülke içinde hem de dışında adım adım inşa edilirken, bu korkuyu maddi çıkara dönüştürmek isteyen fırsatçılara da gün doğdu.

DW Türkçenin haberine göre, Almanyadaki Türkiye vatandaşlarına hakkınızda tutuklama kararı var ve bu karar Türkiye hükümetine de iletildi içerikli mektuplar gönderiliyor ve karşılığında para isteniyor. 

Almanya Federal Emniyet Teşkilatı resmi internet sayfasından bir açıklama yapılarak Türk mahkemelerinden gönderildiği iddia edilen bir mektupla dolandırıcılık yapıldığı uyarısında bulunuldu.

Uyarıda, Türkiyenin İstanbuldaki en üst mahkemesinden gönderildiği iddia edilen mektuplarla, kişilerden para toplanmaya çalışıldığı belirtildi ve sahte mektuplara itibar edilmemesi çağrısı yapıldı.

Gönderilen mektuplarda kişilere Soraplex adlı bir şirket adına para aklama, Soraplex adlı internet portalı üzerinden çocuklara yönelik pornografik içerik yayma ve terör örgütleriyle bağlantılı olma suçlaması nedeniyle haklarında tutuklama kararı olduğu yalanı söyleniyor.

Ardından da kişilerin İstanbulda görülecek duruşmalara gelmesi ve öncesinde binlerce Euroluk kefaleti gönderilen banka hesaplarına göndermeleri isteniyor. 

Almanya Federal Emniyet Teşkilatı, sözkonusu mektubu alanların polise başvurmaları çağrısında bulundu.

Kaç kişinin bu yöntemle dolandırıldığı henüz bilinmiyor.

Son güncelleme: 20:04 22.12.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı