• Turkhane Logo

Dezenformasyonla ‘mücadele’ merkezi kurdular; A Haber yazarını başına getirdiler!

Fahrettin Altun, İletişim Başkanlığı bünyesinde 'dezenformasyonla mücadele' adlı bir birim kurduklarını duyurdu.

16:16 05 Ağustos 2022 Cuma
Dezenformasyonla ‘mücadele’ merkezi kurdular; A Haber yazarını başına getirdiler!
Fahrettin Altun, İletişim Başkanlığı bünyesinde 'dezenformasyonla mücadele' adlı bir birim kurduklarını duyurdu.


AKPnin Dezenformasyon yasası diye anılan ve sansür uygulaması getireceği için yoğun tepki alan yasa düzenlemeyi geri çekmesinin ardından İletişim Başkanlığı bünyesinde yeni bir adım atıldı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, başkanlık bünyesinde Dezenformasyonla Mücadele Merkezi oluşturulduğunu duyurdu.


İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitterdaki hesabından yaptığı açıklamada, Ülkemize karşı yürütülen sistematik dezenformasyon kampanyalarına karşı İletişim Başkanlığımız bünyesinde müstakil bir birim oluşturduk. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi. Merkezimizin koordinatörü olarak atanan İdris Kardaşı tebrik eder, kendisine başarılar dilerim dedi.

Birimin başına getirilen İdris Kardaş, Altunun tweetini alıntılayarak şu mesajı paylaştı:

Sayın Cumhurbaşkanımız @RTErdoganın hakikat mücadelesi içerisinde yer almak büyük şeref. Kıymetli Hocam @fahrettinaltun başkanlığında Türkiye’ye karşı içeriden ve dışarıdan yapılan her türlü algı operasyonlarına, yalan ve dezenformasyona karşı mücadele edeceğiz. #YaşasınHakikat

***

Dezenformasyonla mücadele görevi verilen Kardaş’ın 2014 yılındaki bir paylaşımınınsa gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. 

5 Mayıs 2014’te sosyal medya hesabından bir idam fotoğrafı paylaşan Kardaş, bu paylaşıma “Cumhuriyet’in bir diğer gözü yaşlı çocuğu. İskilipli Atif Hoca’nin idamı” notunu düşmüş. 

Kardaş’ın İskilipli Atıf diye paylaştığı fotoğrafın, Atatürk’e suikast girişiminde bulunan Hacı Sami çetesinin 18 Ocak 1928’de Eminönü’nde idam edilen üç üyesinden biri olduğu belirlendi. 
  Cumhuriyetin bir diğer gözü yaşlı cocuğu.
İskilipli Atif Hocanin idamı. Via @sivildemokrat pic.twitter.com/RuOL2r1E41 — İdris Kardaş (@idriskardas) May 4, 2014
İnternet ortamında yayılan bilgileri araştıran Teyit’in sitesindeki bilgilere göre Şaduman Halıcı’nın 2013’te Çağdaş Türkiye Tarihi Araştırmaları Dergisi’nde yer alan ‘Atatürk’e Suikast Girişimi: Hacı Sami ve Çetesi’ başlıklı yazısında da aynı bilgi yer alıyor.

Fotoğraf uzun süredir başta Facebook ve Twitter olmak üzere çok sayıda sosyal medya platformunda İskilipli Atıf’ın idamı olarak paylaşılıyor. 

Son güncelleme: 16:16 05.08.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı