• Turkhane Logo

'Devlet idaresi dökülüyor; Liyakat yok, propaganda çok, önlem sıfır!'

AKP iktidarı döneminde art arda meydana gelen ölümlü kazalar tepkileri de beraberinde getiriyor.

14:14 17 Aralık 2018 Pazartesi
'Devlet idaresi dökülüyor; Liyakat yok, propaganda çok, önlem sıfır!'
AKP iktidarı döneminde art arda meydana gelen ölümlü kazalar tepkileri de beraberinde getiriyor.

Aydınlık Gazetesi yazarı İsmet Özçelik, AKPnin iktidara geldiği 2002 ve sonrasında temkinli davrandığını ancak zamanla özgüven patlaması yaşayarak liyakat, bilgi, birikim ve kıdemi rafa kaldırdığını belirtti. 

Yaşananı cehaletin özgüveni olarak nitelendiren Özçelik, En tipik olanı demiryolları. Yıllar önce İstanbul’da The Ritz Carlton otelde bir toplantıya katılmıştım satırlarından sonra şahit olduğu olayı şöyle anlattı:

Toplantı öncesinde kahve içerken biri yanındakilere hararetli hararetli bir şeyler anlatıyordu. Kulak kabarttım. Duyduklarım beni dehşete düşürmüştü.


Adam hızlı trenden söz ediyordu. Başarılı bir iş yaptıklarından çok emindi. Bu iş o kadar zor bir şey değil. Rayları tamir ettik, bastık gaza, iş tamam diyordu. Kim olduğunu merak ettim. TCDD Genel Müdür Yardımcısıymış. Bu olaydan yanılmıyorsam iki hafta sonra Pamukova’da hızlı tren kazası yaşandı. Rayları tamir edip gaza basmanın bedeli ağır oldu:  41 kişi öldü, 90 kişi yaralandı.

Sorumluların hesap vermediği gibi ödüllendirildiğini savunan Özçelik, sonrasında demiryollarında kazaların ardı arkasının kesilmediğine dikkat çekti ve temmuz ayında Çorlu’da yaşanan kazada ölen 25 kişiyi hatırlattı.

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslanın kazaya gerekçe olarak aşırı yağışları gösterdiğini anımsatan Özçelik, Sorumlu bulunamadı dedikten sonra ekledi:

En son tren kazası Ankara’da yaşandı. Ankara-Konya yüksek hızlı tren, kılavuz lokomotifle kafa kafaya çarpıştı. 9 kişi öldü, 92 kişi yaralandı. Hatta sinyalizasyon olmadığı ortaya çıktı. 

TCDD Genel Müdürü kayıp. Hiç açıklama yapmadı. Ulaştırma Bakanı sinyalizasyonun önemli olmadığını söyledi. Uzmanlar saçını başını yoldu. Kabak çalışan 3 kişinin başına patlayacak gibi. Devlet idaresinde liyakat yok, propaganda çok, önlem sıfır.
 

Son güncelleme: 14:14 17.12.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı