• Turkhane Logo

Devlet Bahçeli'in tepki gösterdiği Mahir Ünal'a partisi de sahip çıkmadı

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın sözleri sonrası Twitter'dan paylaşımlar yapan AKP Sözcüsü Ömer Çelik,

09:56 26 Ekim 2022 Çarşamba
Devlet Bahçeli'in tepki gösterdiği Mahir Ünal'a partisi de sahip çıkmadı
AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın sözleri sonrası Twitter'dan paylaşımlar yapan AKP Sözcüsü Ömer Çelik,

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, harf devrimini eleştiren AKP Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili  Mahir Ünal’a yönelik sert sözleri, siyaset gündemine damgasını vurdu.
İttifak ortağı Bahçeli’nin bu çıkışının ardından gözlerin çevrildiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ünal’ı grup başkanvekilliği görevinden alıp almayacağı kulislerde konuşulmaya başlandı.
Bahçeli’nin açıklamalarının ardından Ünal sessizliğini koruyor.
Akşam saatlerinde parti sözcüsü Ömer Çelik’ten dikkat çekici  bir açıklama geldi.
Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz milletimizin büyük tarihi içindeki en büyük kazanımlarımızdandır dedi.
AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş 8. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı’nda konuşan yaptığı konuşmada, cumhuriyet rejimini harf devrimi üzerinden eleştirmişti.
Ünal, “Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiyede yaşanmıştır. Mesela Fransız devrimi her şeyi yıkmıştır ama lügate dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi Maonun Çin kültür devrimidir. Lügate dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir” görüşünü savunmuştu.
Ünal’ın bu sözleri sosyal medyada gündem olurken, muhalefet tarafından da eleştirilmişti.
Ünal sözlerinin sosyal medyada gündem olması üzerine sosyal medya üzerinden açıklama yaparak, kitap fuarındaki “Bir kitap okudum” etkinliğinde Cemil Meriç’in “Bu ülke” yapıtını konuştuklarını belirterek, “Kamus bir milletin hafızasıdır cümlesinden yola çıkarak yaptığım değerlendirme Cumhuriyet’e dönük değil kültür devrimi olarak yapılanlara dair bir tespittir. Buradan bir düşmanlık çıkaramazsınız” ifadelerini kullanmıştı.
Bahçeli’den sert eleştiri: Özgüven eksikliğiMHP Lideri Devlet Bahçeli ise partisinin bugünkü grup toplantısında, isim vermeden Ünal’ı sert sözlerle eleştirdi.  Bahçeli, Ünal’ın tutumunu “özgüven eksikliği” olarak yorumladı:
“Türkiye Cumhuriyeti, binlerce yıllık Türk tarihinin ana  güzergahından kategorik bir kopuş, kesif bir ayrılış, keskin bir sapış olarak görülemeyecek, asla gösterilemeyecektir. Yani Cumhuriyet şerefli geçmişimizin bir antitezi değildir. Cumhuriyet’in Türk kültürüne, Türk diline, düşünme setlerimize zarar verdiğini iddia edenler talihsiz, tarifsiz ve temelsiz bir yanlışın pençesindedir. Önyargıların hükmüyle, ideolojik katılıklarla Cumhuriyet’in anlaşılması ve anlatılması mümkün değildir. Bugünkü Türkçe’mizle düşünce oluşturamayacağımızı söylemek gerçekleri çarpıtmaktır, nesnel gelişmelere aykırıdır, dilimizi karalamaktır, nihayetinde özgüven eksikliğidir.”

Son güncelleme: 09:56 26.10.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı