• Turkhane Logo

Destici'den tartışılacak sözler: 'Kağıt üstünde Millet İttifakı daha avantajlı ama...'

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, katıldığı bir canlı yayında,

11:05 09 Nisan 2023 Pazar
Destici'den tartışılacak sözler: 'Kağıt üstünde Millet İttifakı daha avantajlı ama...'
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, katıldığı bir canlı yayında,

Siyasi partilerin 14 Mayıs seçimlerine katılacakları milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) teslim etmeleri için belirlenen süre bugün saat 17.00de dolacak.

AKP, MHP, Büyük Birlik Partisi ve Yeniden Refah Partisi’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı, ittifak çatısı altında, ayrı listelerle seçime gireceğini açıkladı. MHP, geçen günlerde 28. Dönem Milletvekili Seçimleri aday listesini Yüksek Seçim Kuruluna teslim etti. 

Cumhur İttifakının ortaklarından BBP lideri Destici, TV100de yayınlanan Talat Atilla ile Tamer Korkmazın sunduğu Memleket programına konuk oldu. Ortak listeyi neden kabul etmediniz? sorusuna Destici, itiraf niteliğinde bir yanıt verdi.
Destici, Karşı ittifak bunu gerçekleştiriyor. DEVA, Gelecek, Saadet, Demokrat CHP listesinden, bazı seçim çevrelerinde ise İYİ Parti ile ortak listeden girme çalışmaları CHP-İYİ Parti Genel Merkezlerinde sürüyor. Kağıt üstünde o zaman onlar daha avantajlı olacak gibi gözüküyor ama seçimde yüzde 50’yi geçtiğimizde Meclis’te çoğunluğu elde edeceğiz. Belki AK Partinin tek başına sayısı buna yetmeyebilir ama Milliyetçi Hareket Partimizin, Büyük Birlik Partimizin, Yeniden Refah Partimizin çıkaracağı milletvekilleriyle yine 300ün üzerine geçileceğine inanıyorum. AK Parti, MHP kendi listeleriyle girmeyi tercih ettiler. Buna saygı duyuyorum. Bunun özel bir nedeni yok. Ben sadece matematik gerçeğini ortaya koydum dedi.
CUMHUR İTTİFAKININ İÇİNDE DEĞİLTerör örgütü Hizbullah ile bağlantılı olduğu bilinen HÜDA PAR ise Cumhur İttifakını destekleme kararı almıştı. Destici HÜDA PARla ilgili şunları söyledi:
HÜDA PAR sözcülerinden birkaç tanesinin ‘Hizbullah’ı terör örgütü olarak görmüyoruz’ demesi kabul edilebilir bir şey değil. Doğru olan HÜDA PAR yöneticilerinin ‘Terörü kabul etmiyoruz’ derken Hizbullah’ın da terör eylemlerini reddettiğini söylemesidir. HÜDA PAR, Cumhur İttifakı içerisinde değildir. Sadece Cumhur İttifakı’nda yer alan partilerimizin listelerinden birkaç isim aday gösterilmiştir.

Son güncelleme: 11:05 09.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı