• Turkhane Logo

Deste deste paralarla görüntülenen AKP’li Hakan Tek, ifadesi alınıp bırakıldı

TikTok’ta deste deste paraları etrafa saçtığı için gelen tepkiler üzerine gözaltına alınan AKP’li Hakan Tek, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

14:46 08 Nisan 2021 Perşembe
Deste deste paralarla görüntülenen AKP’li Hakan Tek, ifadesi alınıp bırakıldı
TikTok’ta deste deste paraları etrafa saçtığı için gelen tepkiler üzerine gözaltına alınan AKP’li Hakan Tek, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.



Lüks otomobil ve paraların arkadaşına ait olduğu iddia edilirken Hakan Tek’in Saray’da verilen resepsiyonlara hangi sıfatla katılıp ve AKP’nin üst düzey kişileriyle nasıl fotoğraf çektirdiği soruları ise cevapsız kaldı.

Kendisini AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koruması olarak lanse eden Hakan Tek’in AKP’li Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde asgari ücretin biraz üzerinde maaş aldığı ortaya çıkmıştı.   Hakan Tek, lüks araçlarla ve deste deste paralarla yaptığı paylaşımların sosyal medyada gündeme gelmesinin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü, “Söz konusu şahsın, Cumhurbaşkanlığında herhangi bir görevinin bulunmadığı tespit edilmiştir” şeklinde açıklama yapmıştı.


Hakan Tek’in gözaltına alındığını duyuran Emniyet Genel Müdürlüğü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bazı sosyal medya platformlarında yer alan ‘Erdoğan’ın koruması olduğu iddia edilen H.T.’nin para videoları ortaya çıktı’ başlıklı haber üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu doğmuştur. Bahse konu iddia üzerine başlatılan incelemede, 1989 Kayseri doğumlu olduğu tespit edilen şahsın, Kocasinan/Kayseri adresinde ikamet kaydının olduğu anlaşılmıştır. Dezenformasyon yapan şahsın, ‘Cumhurbaşkanlığı’nın yakın koruması olduğu’ iddiası asılsızdır. Söz konusu şahsın, Cumhurbaşkanlığında herhangi bir görevinin bulunmadığı tespit edilmiştir. Özel bir şirkette şoför olarak çalışan H.T, ‘Kamu görevinin usulsüz üstlenilmesi’ gerekçesi ile gözaltına alınmıştır. Son dönemde Türk Polis Teşkilatına yönelik iftira kampanyasının son halkası olarak değerlendirilen iddiayı gündeme taşıyan hesaplar hakkında gerekli tespitler yapılmış olup adli mercilere suç duyurusunda bulunulacaktır” denildi.

EMNİYET ÖZEL ŞİRKET DEDİ, KAYSERİ BELEDİYESİ ÇALIŞANI ÇIKTI

Yaşanan gelişmelerin ardından Hakan Tek’in AKP’li Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi çalışanı olduğu ortaya çıktı.

Hakan Tek’in Kültür ve Sosyal İşlerde afiş, kitap gibi işlerde çalıştığını belirten Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Salih Özgöncü, “Uzun yıllardır belediyemizde çalışan Hakan Tek, son 3 yıldır da birimimizde çalışan 150 personelden birisi. Hakan Tek son 12 aydır birimimizde afiş, kitap vb. işler yapıyor. Bundan 1,5 yıl önce de yine dairemizde kitap ve afiş gibi malzemelerin dağıtımını belediyemize ait araçla gerçekleştiriyordu. Maaşı asgari ücretin birazcık üstünde” dedi.

”ARABA VE PARALAR BAŞKASINA AİT”

Hakan Tek’in sosyal medyada paylaştığı videolarla ilgili de konuşan Özgöncü, “Hakan’ın videoları sosyal medyada paylaşılınca emniyet tarafından gözaltına alındı ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığını öğrendim. Emniyette verdiği ifadeye ilişkin bazı bilgiler edindim. Hakan 2020 yılında 60 günlüğüne izne ayrılmıştı. O süreçte telefoncu bir arkadaşına yardıma gidiyormuş, o lüks araçlarla ilgili çektiği videolardaki araçlar arkadaşına ait. Ayrıca para videoları da başkasına ait. Başkasına ait videoları sosyal medya hesabından paylaşmış” iddiasında bulundu.

CHP’Lİ ANTMEN KONUYU MECLİSE TAŞIDI

Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Milletvekili Alpay Antmen, “Milyonluk arabalara binen ve yüzbinlerce dolar ve avro ile video çeken bu kişi Recep Tayyip Erdoğan’ın koruması mıdır? İşsizlikten ve parasızlıktan her gün bir vatandaşın intihar ettiği bir dönemde bu şatafatlı ve kaynağı belirsiz paralı hayatlar vicdanınızı sızlatmıyor mu?” diye sordu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koruması olduğu iddia edilen Hakan Tek’in, milyonluk lüks araçlarla ve deste deste dolar, avro ve Türk Lirası ile sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yaptığını belirten CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, ”Hakan Tek isimli kişinin Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen resepsiyonlarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ile çektirdiği fotoğrafları bulunmaktadır. Geçtiğimiz hafta AKP Genel Merkez çalışanı Kürşat Ayvatoğlu’nun, milyon liralık bir araçta uyuşturucu çekerken görüntüleri ortaya çıkmıştı. İktidara yakın bu ve benzeri kişi ve çok genç yaştaki gençlerin lüks evlerde, milyonluk araçlarda ve deste deste döviz ve Türk lirası para ile yaptıkları paylaşımlar sık sık gündeme gelmektedir.” dedi.

Son güncelleme: 14:46 08.04.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı