• Turkhane Logo

Depremzedelerin konut beklediği Maraş’ta millet ormanı için 4 milyon harcandı

19:00 30 Kasım 2023 Perşembe
Depremzedelerin konut beklediği Maraş’ta millet ormanı için 4 milyon harcandı





AKP iktidarının depremzedelere söz verdiği konutlar teslim edilmemişken, depremlerin merkez üssü Maraş’ta “Millet Ormanı Projesi” için ışıklı yazı ve çöp sepeti gibi malzemeleri de kapsayan 3 milyon 984 bin TL’lik ürün alındı. Depremzedelerin ihtiyaçları dururken yapılan bu harcama tepki çekti.



Kahramanmaraş’ta depremin üzerinden 10 ay geçmesine rağmen birçok yerde depremzedelere söz verilen evler teslim edilmemişken ve hâlâ çözüm bekleyen birçok sorun varken, Maraş’ta “Millet Ormanı Projesi” için 3 milyon 984 bin TL’lik malzeme alındığı ortaya çıktı.



6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin üzerinden geçen 9 ay 23 güne karşın afetzedelerin barınma ve sağlık başta olmak üzere birçok temel ihtiyacının gideremediği Maraş’ta, millet ormanı için milyonlarca lira harcama yapıldı. Orman Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş Millet Ormanı’na alınacak yapısal donatılar ve ormanda yapılacak çevre düzenlemesi için kesenin ağzını açtı.



Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre Orman Genel Müdürlüğü (OGM), 30 Ekim’de, “Kahramanmaraş Millet Ormanı Yapısal Donatılar ve Çevre Düzenlemesi” ihalesi düzenledi. İhale kapsamında 4 milyon 65 bin 767 TL’lik yaklaşık maliyet çıkarıldı.



OGM Kahramanmaraş Orman İşletme Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen ihaleye verilen en yüksek teklif 3 milyon 996 bin 459 TL, en düşük teklif ise 3 milyon 984 bin 572 TL oldu. Teklifleri değerlendiren ihale komisyonu, nihai kararını 24 Kasım’da verdi. Bu kapsamda masaya oturulan 2RA Mühendislik Mimarlık isimli şirket ile 3 milyon 984 bin 572 TL’lik anlaşma yapıldı.



Kahramanmaraş Millet Ormanı’nın çevre düzenlemesini de içeren ihale işleri kapsamında alınacak bazı donatı malzemeleri şöyle:




Madalya arması: 2 adet



Işıklı yazı: 4 adet



Ahşap oyma ay yıldız arma: 2 adet



Metal ayaklı çatılı piknik masası: 19 adet



Yuvarlak çöp sepeti: 22 adet



Birinci sınıf çam kerestesi ile ahşap kaplama: 27 metrekare

Son güncelleme: 19:00 30.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı