• Turkhane Logo

Depremden sağ çıkan kardeşini ambulansa bindirdi bir daha haber alamadı

6 Şubat’ta kız kardeşi Merve Ateş’i enkaz altından çıkardıktan sonra hastanede kaybeden İlknur Karaca, 1 yıldır kardeşini arıyor. Karaca kardeşini sağ bir şekilde ambulansa bindirdiklerini ancak daha sonra bir daha haber alamadıklarını söyledi.

10:50 03 Şubat 2024 Cumartesi
Depremden sağ çıkan kardeşini ambulansa bindirdi bir daha haber alamadı
6 Şubat’ta kız kardeşi Merve Ateş’i enkaz altından çıkardıktan sonra hastanede kaybeden İlknur Karaca, 1 yıldır kardeşini arıyor. Karaca kardeşini sağ bir şekilde ambulansa bindirdiklerini ancak daha sonra bir daha haber alamadıklarını söyledi.





Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kaybolan yakınlarını arayan depremzedeler kayıplarını bulma mücadelesini sürdürüyor.



6 Şubat’ta kız kardeşi Merve Ateş’i enkaz altından çıkardıktan sonra hastanede kaybeden İlknur Karaca, 1 yıldır kardeşini bulmak için çabalarını sürdürüyor.



Karaca kardeşini arama mücadelesinin Halk TV ekranlarına taşıdı burada konuşan Karaca İskenderun’da yerle bir olan 8 bloklu Sarıgül Sitesi’nden anne ve babasının cansız bedenini kendi imkanları ile çıkardığını, 26 yaşındaki kız kardeşim Merve Ateş’i ise ayağı kırık ve bilinci açık şekilde enkazdan çıkardığını söyledi.



“Ambulansa bizi refakatçi almadılar”



Karaca kardeşinin hayati tehlikesi olmadığını belirterek “İskenderun SSK Hastanesi’nde doktor Ergün Kara tarafından ilk müdahalesi yapıldı ve 6 Şubat günü saat 09.30 sıralarında enkazdan çıktı. Aynı gün akşam saat 17.00’ye kadar bilinci açıktı ve hiçbir hayatı riski yoktu. Mersin Yenişehir Hastanesi’ne sevk edildi, ambulansa teslim ederken bizleri refakatçi olarak almadılar. Merve’nin Yenişehir Hastanesi’ne gittiğini bildiğimiz için güvendik ve verdik. Mersin’den kuzenim hemşireydi karşıda Merve’yi beklemesini söyledik. Mersin Yenişehir Hastanesi’ne giriş yapmadığını öğrendik ve Merve o saatten sonra kayıp” diye anlattı.



Karaca kayıp ilanı oluştuduklarını ve kardeşini aradıklarını belirterek “Birçok hastaneye ulaştık, kamera kayıtları, ambulans plakaları, o an görev yapan ambulans görevlilerinin isimlerini istedik, ifadelerinin alınmasını istedik” dedi.



“Aramalarımıza cevap vermediler”



Taleplerinin yerine gelmediğini aktaran Karaca yetkililere de bir şekilde ulaştığını ancak çabaların sınırlı olduğunu bildirerek “Bir kızkardeşim İskenderun’da Cumhurbaşkanımızın arabasının önüne atlayarak görüşme sağladı. Orada Hüseyin Yayman’a hemen talimat verildi ve daha sonra Hüseyin Bey sadece Mersin Yenişehir Hastanesi’nde kontrol etti ve olmadığını söyledi. Daha sonrasında mesaj ve aramalarımıza cevap vermediler maalesef” diye konuştu.



“Kime güveneceğiz”



Kardeşini bulmak için yayın yayın gezdiğini söyleyen Karaca “Gazeteler her türlü röportajı verdim; Amerika’dan tutun Barcelona’ya kadar her yerde ben sesini duyurdum. İnsan nasıl kaybolur İrfan Bey ben size soruyorum hastaneye gidiyorsunuz ama yok oluyorsunuz. Biz kime güveneceğiz. Türkiye Cumhuriyeti bu kadar aciz bir devlet değil biz bu kadar aciz bir millet değiliz ama bu durumda gerçekten acizliği yaşadık biz” diye konuştu.

Son güncelleme: 10:50 03.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı