• Turkhane Logo

‘Depremden daha büyük acı yaşattılar’: 14 ay hapis yatan ev hanımı tekrar tutuklandı

Bank Asya'ya para yatırdığı için 14 ay hapis yatan ev hanımı Medine Gündüz'ün depremde evleri zarar gördüğü için taşındığı Sivas'ta 3 gün sonra tekrar tutuklandığı ortaya çıktı. Yakınlarının sahip çıkmadığı Gündüz'ün eşi Mehmet Gündüz de 45 ay hapis yatmış.

19:25 06 Haziran 2023 Salı
‘Depremden daha büyük acı yaşattılar’: 14 ay hapis yatan ev hanımı tekrar tutuklandı
Bank Asya'ya para yatırdığı için 14 ay hapis yatan ev hanımı Medine Gündüz'ün depremde evleri zarar gördüğü için taşındığı Sivas'ta 3 gün sonra tekrar tutuklandığı ortaya çıktı. Yakınlarının sahip çıkmadığı Gündüz'ün eşi Mehmet Gündüz de 45 ay hapis yatmış.





Kronostan Sevinç Özarslan’ın haberine göre, 6 Şubat Maraş depreminde Malatya’daki evi ağır zarar gördüğü için Sivas’a göçen ev hanımı Medine Gündüz’ün taşındıktan 3 gün sonra hakkında verilen 6 yıl 5 ay hapis cezası onandığı için tekrar tutuklandığı bildirildi. Bank Asya’ya 100 TL para yatırdığı ve Bylock kullandığı gerekçesiyle daha önce 14 ay hapis yatan Medine Gündüz Sivas E Tipi Cezaevine gönderildi.



GERGERLİOĞLU: YURDUN DÖRT BİR YANINDAN FERYATLAR YÜKSELİYOR



Gündüz’ün 4 ay önce tutuklandığını sosyal medya hesabından duyuran Yeşil Sol Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Deprem sonrası büyük bir sıkıntı yaşadıktan sonra Medine Gündüz tutuklandı. Cezası onandığı için Sivas E Tipi Cezaevine götürülmüş. Kendisi de daha önce mahpus olarak yatmış, çıktıktan sonra eşi cezaevine girmiş. Karı-koca yıllardır cezaevinde, kızları da bu arada anne babasız evlenmiş. Akrabalar sahip çıkmamış. Eşi, ‘Zalimler depremin acısından daha büyük acı yaşattılar’ diyor. Yurdun dört bir yanından bu feryatlar yükseliyor. 28. dönemde Meclis’e çağrım; KHK meselesinin bir an önce çözülmesi. Çünkü dalga dalga yayılarak artan çok büyük dramlara neden oluyor.” dedi.



“RAHAT DURMUYORSUN, BAŞINA BİR ÇORAP ÖRÜLECEK”



Medine Gündüz, bankaya para yatırdığı için 29 ay daha hapiste kalacak.



Medine Gündüz’ün, Gülen cemaatine yönelik soruşturmalar kapsamında Ağustos 2016’da tutuklanan ve 45 ay hapis yattıktan sonra tahliye edilen eşi KHK’lı memur Mehmet Gündüz tutuklama kararına tepki gösterdi.



Kronos’un ulaştığı Mehmet Gündüz, kendisi yargılanırken eşi Medine Gündüz’ün sürekli dilekçe vererek hakkını aradığını belirterek “O dönemde eşim her yere dilekçe vermiş benim için. Bir gün mahkemenin hakimiyle karşılaşıyorlar. Hakim, ‘Medine hanım sen rahat durmuyorsun, senin de başına bir çorap örülecek’ demiş.” dedi.



Mehmet Gündüz, “Geçmiş olsun diyorsunuz da geçmiyor ki… Eşim o dönemde 14 ay hapis yattı. 6 yıl 5 ay ceza verip tahliye etmişlerdi, tutuksuz yargılanıyordu, cezası onanınca tekrar aldılar. Depremin o zor günlerinde bir kez daha yıkıldık. Sivas’a geldiğimizin üçüncü gecesi 10 polis evi basıp götürdü. ” ifadelerini kullandı.



TAHLİYE EDİLDİKTEN SONRA PARKTA ÇAY İÇERKEN GÖZALTINA ALINDI



Eşinin tahliye edildikten sonra KHK’lı arkadaşlarıyla Malatya’da bir parkta çay içerken gözaltına alındığını belirten Gündüz, “Bir astsubay, bir öğretmen, iki  polis, bir de bizim hanım, çay demlemişler, birinin evi de yakın oraya, piknik gibi oturuyorlar, parkı polis basıyor, hepsi KHK’lı olduğu için alıp götürüyorlar, ikinci kez bizim evi arıyorlar, yeniden yapılanma diye 24 saatten fazla gözaltında kalıyorlar. Savcı daha sonra takipsizlik veriyor. Benim 7 kardeşim var, hiçbiri kapımı çalmamış, kiminle konuşacağım. Parkta bile rahat yok.” dedi.

Son güncelleme: 19:25 06.06.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı