• Turkhane Logo

Deprem felaketinde yıkılan binalara ilişkin yeni gözaltı kararları

10 ili vuran depremlerin ardından yıkılan binalara ilişkin başlatılan soruşturmalar kapsamında yapılan gözaltılar sürüyor.

10:50 13 Şubat 2023 Pazartesi
Deprem felaketinde yıkılan binalara ilişkin yeni gözaltı kararları
10 ili vuran depremlerin ardından yıkılan binalara ilişkin başlatılan soruşturmalar kapsamında yapılan gözaltılar sürüyor.





Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iyi büyük depremin vurduğu 10 ilde, yıkılan binalara ilişkin sorumluğu tespit edilenler hakkında



Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca, kentte deprem nedeniyle yıkılan binalarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 31 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.



Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde kentte yıkılan ve çok sayıda ölüme neden olan bina ile sitelerde tespit edilen yapım kusurlarıyla ilgili soruşturma başlattı.



Yürütülen incelemeler doğrultusunda ilk etapta 31 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı.



Şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.



Hakkında gözaltı kararı verilenlerin sayısının artacağı, bu kapsamda geniş kapsamlı soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.



GAZİANTEP’TE YENİ GÖZALTILAR



Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Gaziantep’te yıkılan Emre Apartmanı’nın şantiye şefi ve fenni mümessili Nazmi Tosun İstanbul’da gözaltına alındı.



Gaziantep’te dün de (12 Şubat) yıkılan Pamukoğlu Sitesi’nin fenni mesulü A.G., Afyon’da gözaltına alınmıştı. İlk incelemelerde, sitenin beton kalitesinin çok düşük olduğu tespit edilmişti.



ADIYAMAN’DA YIKILAN 6 BİNANIN MÜTEAHHİDİ ŞÜKRÜ İŞİTMEN YAKALANDI



Adıyaman’ın Besni ilçesinde yıkılan 6 binanın müteahhidi Mersin’de yakalandı.



Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, soruşturma kapsamında Besni ilçesinde yıkılan 6 binanın müteahhitliğini üstlenen ve şu ana kadar 123 kişinin ölümüne neden olduğu değerlendirilen AKP Besni Yönetim Kurulu üyesi, aynı zamanda MÜSİAD üyesi de olan Şükrü İşitmen hakkında gözaltı kararı verildiği, şüphelinin Mersin Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandığı ifade edildi.



Şüphelinin adli işlemleri için Besni ilçesine getirileceği, konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.



RÖNESANS’IN MÜTEAHHİDİ TUTUKLANDI



Yıkılan binalara ilişkin soruşturmalar kapsamında, Hatay’daki Rönesans Rezidans’ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun tutuklanmış, Adana’da yıkılan bazı binaları inşa eden firmanın sahibi Hasan Alpargün Kuzey Kıbrıs’ta, Gaziantep’te yıkılan Bahar Apartmanı’nın müteahhidi İbrahim Mustafa Uncuoğlu da İstanbul’da gözaltına alınmıştı.



Depremden etkilenen illerde “Deprem Suçları Soruşturma Büroları”nın kurulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, soruşturmalar kapsamında şu ana kadar yıkılan binalarla ilgili sorumluluğu tespit edilmiş 131 şüpheliden birinin tutuklandığını ve 113’ü hakkında gözaltı talimatı verildiğini bildirmişti.

Son güncelleme: 10:50 13.02.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı