• Turkhane Logo

‘Deprem değil rantçı düzeniniz öldürdü’ eylemine polis müdahelesi

12:25 27 Şubat 2023 Pazartesi
‘Deprem değil rantçı düzeniniz öldürdü’ eylemine polis müdahelesi

On binlerce insanın hayatını alt üst eden depreme ilişkin İstanbul’da Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri basın açıklaması yapmak istedi. Ancak Kadıköy’deki eyleme polis müdahale etti ve 100’e yakın kişi gözaltına alındı. Depremzedelerin durumuna dair gerçekleştirilmek istenen basın açıklaması ise yapılamadı.



Maraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık büyük depremlerde 44 binden fazla vatandaş yaşamını yitirdi. Enkaza dönen illerde moloz yığınlarının altında halen yaşamını yitirmiş yurttaşlar bulunuyor ve sağ kurtarılanlar ise soğuk havada yaşam mücadelesi veriyor. Depremin en kritik zamanı olan ilk 48 saatte arama-kurtarma çalışmalarının etkin biçimde başlamamış olması tepki toplarken, çadırsız kalan çok sayıda vatandaş da yardım bekliyor. Öte yandan Kızılay’ın Ahbap ve Türk Eczacılar Birliği’ne çadır sattığının ortaya çıkması tepkileri yükseltti.



100‘E YAKIN KİŞİYE GÖZALTI



İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri Kadıköy’de depremin meydana geldiği 6 Şubat’tan bu yana yaşananlara tepki göstermek için toplandı.



Ancak “Deprem değil rantçı düzeniniz öldürdü”, “Şimdi dayanışma zamanı” sloganlarıyla Kadıköy Rıhtım’da yapılacak eylemin kaymakamlık tarafından yasaklandı. Kararının ardından Kadıköy Rıhtımı’na çıkan bütün yollar ablukaya alındı.



Basın açıklaması yapmak isteyen eylemcilere polis müdahale etti ve 100’e yakın kişi gözaltına alındı. Bu sırada HDP Milletvekili Musa Piroğlu da polis ekiplerinin oluşturduğu çemberin içinde kaldı. Gazetecilerin görüntü almasını da engellemeye çalışan polis, gözaltına alınanları Vatan Emniyet’e götürdü.



Depremzedelerin yaşam koşullarına dikkat çekilmek istenen basın açıklaması yapılamadı.

Son güncelleme: 12:25 27.02.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı