• Turkhane Logo

Denizli Cezaevinde koronavirüs salgına döndü: Kadın koğuşları karantinaya alındı

8 kişilik koğuşlarda 25 kişinin kaldığı, bazı insanların yerde uyuduğu Denizli T Tipi Cezaevinde kadınların kaldığı iki koğuşun karantinaya alındığı öğrenildi.

12:23 31 Mayıs 2021 Pazartesi
Denizli Cezaevinde koronavirüs salgına döndü: Kadın koğuşları karantinaya alındı
8 kişilik koğuşlarda 25 kişinin kaldığı, bazı insanların yerde uyuduğu Denizli T Tipi Cezaevinde kadınların kaldığı iki koğuşun karantinaya alındığı öğrenildi.



Aynı kampüs içindeki erkek tutukluların kaldığı koğuşlardan da 7 haftadır haber alınamayan hastalar var. 

Bold Medyadan Sevibç Özarslanın haberine göre Denizli T Tipi Cezaevinde kadınların kaldığı iki koğuşun karantinaya alındığı öğrenildi. Yaklaşık 50 kadının bulunduğu C7 ve C8 koğuşlarında kalan kadınların aileleri, yakınlarının sağlık durumları hakkında yeterli ve sağlıklı bilgi alamadıkları için çok endişeli.


EŞİMİN SESİ HİÇ İYİ GELMİYORDU, TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Cezaevini arayan ailelere “Durumu ağırlaşırsa, hastaneye götürülürse size bilgi veririz” deyip telefonu kapatıyorlar. Bold Medya’ya konuşan bir aile yakını, “Şu an eşimden haberdar alamıyorum. Tüm resmi yolları denedim ama nafile. Klasik bir cümleleri var, ‘Durumu ağırlaşırsa, hastaneye size bilgi veririz. Onun dışında durumları iyi.’ diyorlar. Ama en son görüştüğümüzde eşimin hiç de sesi iyi gelmiyordu” dedi.

Eşinin üç yıldır tutuklu olduğunu belirten aile yakını, “Denizli T Tipi’nde karşılıklı iki kadın koğuşu var. İkisi de karantinada. Eşimle en son geçen hafta sonu görüştüm. Salı günü test yapılmış. Pozitif çıktı. Cezaevinden de bu konuda arayıp bilgi verdiler. Telefon ve kapalı görüşler olmayacak denildi. Ama daha bilgi alamıyoruz. Bir haftadır ne haldeler bilmiyoruz. İki koğuşun da hiçbir şekilde görüşü yok” ifadelerini kullandı.

8 KİŞİLİK YERDE 25 KİŞİ KALIYORLAR

Aile yakını şöyle devam etti: “Bilgi alma temel hakkımızdır. ‘Durumları iyi. Personelimiz ilgileniyor’ diyorlar ama ben kendim de cezaevinde kaldığım için nasıl ilgilendiklerini biliyorum. Şu an o koğuşları cüzzamlı gibi görüyorlardır. Personele bir şey diyemeyiz, onların da hasta olmak riski var, talimat da öyledir. Yemeği kapının önüne bırakıp gidiyorlardır. Zaten manavlar gelmiyordu salgından dolayı. Şu an içeride ne yaşadıklarını bilmiyoruz. 8 kişilik koğuşta 20-25 kişi kalıyor. Ortalama dörder veya beşer kişi yerde yatıyor.”

7 HAFTADIR HABER ALAMIYORUM

Öte yandan aynı kampüs içindeki Denizli D Tipi Cezaevindeki erkek koğuşlarında da koronavirüs vakaları görüldüğü belirtiliyor. Bold Medya’ya ulaşan bir kadın, 50 aydır tutuklu olan eşinin koronavirüs nedeniyle 15 gün hastanede yattığını, temaslı olduğu gerekçesiyle sürekli karantinada tutulduğunu ve 7 haftadır kendisinden haber alamadığını söyledi:

KORONA OLDU, EŞİM 15 GÜN HASTANEDE YATTI

“Benim eşim Deniz D Tipi’nde. Ramazan’ın ikinci günü testi pozitif çıktı. 15 gün hastanede yattı. Biz o süre içinde hiç görüşemedik. Kendisinden haber alamadık. Taburcu edildikten sonra iki hafta karantina hücresinde kaldı. Ondan sonra bir kere telefon görüşü yaptık. Üç hafta önce. Daha sonra içlerinde pozitif çıkanlar olduğu için temaslı sayıldı. 7 haftadır eşimden haber alamıyoruz. Dün telefon görüşü vardı ama konuşamadık. Aradım cezaevini. Yine pozitif çıkanlar olduğu için yine karantinada olduklarını öğrendim .Artık ne yapacağımı bilmiyorum. 4 kişilik koğuşlar, eski tip, tek oda, tuvalet banyo içinde, 12 kişi. Şimdi ne durumdalar hiç bilmiyorum. ‘Hareket edecek alan bile yok’ diyordu eşim. Dönüşümlü yerde yatıyorlardı. En son görüştüğümüzde kantin geliyor, yemekler çok az ve buzdolabımız yok, demişti. 7 hafta karantinada olamazsınız. Anlamakta güçlük çekiyorum.”

Son güncelleme: 12:23 31.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı