• Turkhane Logo

Denizden çıkarılan cesetler fabrikanın soğuk hava deposuna konuluyor: 329 kayıp başvurusu var

Kastamonu’daki sel felaketinin bilançosu artıyor. AFAD, Kastamonu’da 34, Sinop’ta ise 6 kişi olmak üzere toplam can kaybının 40’a yükseldiğini açıkladı.

14:03 14 Ağustos 2021 Cumartesi
Denizden çıkarılan cesetler fabrikanın soğuk hava deposuna konuluyor: 329 kayıp başvurusu var
Kastamonu’daki sel felaketinin bilançosu artıyor. AFAD, Kastamonu’da 34, Sinop’ta ise 6 kişi olmak üzere toplam can kaybının 40’a yükseldiğini açıkladı.



CHP’li Engin Altay, AFAD’a yapılan kayıp başvurularının sayısının 329’u geçtiğini, denizden çıkarılan cesetlerin ise tanı konulması için İnebolu’da bir fabrikanın soğuk hava deposunda toplandığını belirtti.

Kastamonu’da yaşanan sel can kaybı 40’a yükseldi. Muhalefet ise sayının yüzlerle ifade edildiğini, denizden çıkarılan cesetlerin İnebolu’da bir fabrikanın soğuk hava deposunda tutulduğunu öne sürerken, valilik ise muhalefeti yaptığı açıklama ile kınadı.


KASTAMONU’DA 34, SİNOP’TA 6 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Batı Karadeniz’de yaşanan sel felaketinin acı bilançosu artıyor. AFAD’dan yapılan açıklamada Kastamonu’da 34, Sinop’ta ise 6 kişi olmak üzere toplam can kaybı 40’a yükseldi. 9 kişinin tedavisi ise sürüyor. Paylaşımda Ayancık Devlet Hastanesi’nde tedavi gören 56 hastanın 38’inin Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’ne nakledildiği kaydedildi. 18 hasta ise evlerine müşahede altın alındı. Sel felaketi nedeniyle devam eden arama kurtarma çalışmalarında 27 ambulans, 16 UMKE, 1 Mobil komuta aracıyla toplam 149 sağlık personeli görev alıyor.

MUHALEFETE GÖRE ÖLENLERİN SAYISI 300’ÜN ÜZERİNDE

Saadet Partisi Bozkurt İlçe Başkanı Mustafa Çukurkol, sel felaketi nedeniyle henüz kimlikleri tespit edilememiş 250-300 civarında cansız beden toplandığına dair duyumlarının olduğunu belirtti. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise “Panik havası olmasın şüphesiz ama burada onlarca yakınını arayan insana ben rastladım. AFAD’a 329 kayıp başvurusu yapıldığı bilgisi bana verildi ve bu kayıpların hepsi sel anında kayıp. Sahillerden cesetler toplanıyor bunu Türkiye’nin bilmesi lazım” diye konuştu. Altay, denizden çıkarılan cesetlerin İnebolu’da bir fabrikanın soğuk hava deposunda tanı konulana kadar toplandığını belirti.

VALİLİK SAYININ AZ OLDUĞU KONUSUNDA ISRARLI

Kastamonu Valiliği sel felaketinin yaşandığı bölgede yaşamını yitirenlerin sayısı hakkında açıklama yaptı. “250-300 cansız beden çıkarıldığı ve kimliklerinin tespit edilemediği” iddiası yalanlandı, şu ana kadar 32 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Valiliğin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Maalesef bugün bazı şahıslarca, 250-300 ceset toplandığı ve kimliklerinin tespit edilemediği şeklinde, gerçek dışı açıklamalarda bulunulmuştur. İlimizde şu ana kadar hayatını kaybeden 32 vatandaşımız bulunmaktadır. Sel felaketi ile mücadelemizi zaafa uğratmaya dönük, bu açıklamayı kınıyoruz.”
  AFAD RAKAMLARI YALAN. Buyrun yasaklanmadan gerçekleri izleyin haberiniz olsun. #Bozkurtyokoldu #cokusdonemi pic.twitter.com/vOYg04wWfK — Who? (@who98408150) August 13, 2021 Kastamonu Bozkurtta meydana gelen sel felaketinden bir başka görüntü. Her şey 2 dakikada oluyor... #bozkurtyokoldu #selfelaketi pic.twitter.com/sXrEYCMLCT — Hava Forum (@HavaForum) August 13, 2021  

Son güncelleme: 14:03 14.08.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı