• Turkhane Logo

Deniz Yücel: Cezaevinden çıkarken 'tutukluluğa devam' kağıdını verdiler

Geçen sene 28 Şubat'ta 2017'de tutuklanan Deniz Yücel, bugün serbest bırakıldıktan sonra kendisine teslime edilen mahkeme kağıdıyla hukuk skandalını ortaya koydu.

01:06 17 Şubat 2018 Cumartesi
Deniz Yücel: Cezaevinden çıkarken 'tutukluluğa devam' kağıdını verdiler
Geçen sene 28 Şubat'ta 2017'de tutuklanan Deniz Yücel, bugün serbest bırakıldıktan sonra kendisine teslime edilen mahkeme kağıdıyla hukuk skandalını ortaya koydu.

Başbakan Binali Yıldırım ve Almanya Başbakanı Angela Merkelin görüşmesi öncesi Yıldırım, Yakın zamanda serbest kalacağına inanıyorum sözlerinin ardından Die Welt Türkiye Temsilcisi Gazeteci Deniz Yücel bugün tahliye edildi.
Alman “Die Welt” gazetesinin Türkiye temsilcisi Deniz Yücel, cezaevinden çıkarken 3. Sulh Ceza Mahkemesinin kendisine ilişkin hukuk skandalını anlattı. 

​CEZAEVİNDEN ÇIKARKEN TUTUKLULUĞA DEVAM KAĞIDI VERDİLER
Silivri Cezaevinden tahliye olan Yücel, cezaevinden çıkarken yaşadıklarını kaydetti: 3. Sulh ceza hakimliği cezaevinden çıkarken bana 13 şubat tarihli tutukluluk haline devam kararı. Bugün aldım bu kararı çıkarken verdiler. Ama yine de çıktım. Bu arada niye çıktım bir sene önce neden tutuklandım hala bilmiyorum. Çok ilginç değil mi? Önemli değil! 

Geçen seneden bu yana rehin alındığını belirten Yücel, serbest kalmasının hukukla, hukuk devletiyle herhangi bir alakasının bulunmadığını dile getirdi. 
Bunu gayet net bir şekilde bildiğini ifade eden Deniz Yücel, şu şekilde devam etti: Bunu zannediyorum gören herkes çok net anlar. Bana yardımcı olan bana destek veren bir sene boyunca Die Welt gazetem Türkiyeden Almanyadan meslektaşlarım ailem ve en önemlisi canım Dileke çok çok teşekkür ederim.

İÇİMDE BURUKLUK VAR
Özgürlüğüne kavuştuğunu ancak koğuş arkadaşı Oğuz Uslueri ve Ahmet Şıkı geride bıraktığını kaydeden Yücel, Mesleklerini yaptıkları için veya sadece muhalif oldukları için tutuklanan insanları geride bıraktım. O yüzden içimde bir burukluk var. dedi.  / DENİZ YÜCEL, ERDOĞANIN KİŞİSEL REHİNESİ OLARAK TUTULUYOR / TUTUKLU GAZETECİ DENİZ YÜCEL: KİRLİ ANLAŞMA VARSA BEN YOKUM! / ALMANYADAN TÜRKİYEYE DENİZ YÜCEL AÇIKLAMASI: TUTUKLULUĞU İLİŞKİLERİ GERİYOR / BİNALİ YILDIRIMDAN ALMANLARA: NAZİ VE TERÖRİST SEVİCİLER SÖZLERİNİ UNUTALIM / MERKEL-YILDIRIM GÖRÜŞMESİ ÖNCESİ ALMAN MUHALEFETİNDEN SERT TEPKİLER / PAZARLIK TAMAM DENİZ YÜCEL SERBEST / DENİZ YÜCELİN SERBEST BIRAKILMASINA MERKELDEN İLK YORUM DENİZ YÜCEL TAHLİYE EDİLDİKTEN SONRA ÖZEL UÇAKLA ALMANYAYA UÇTU

Son güncelleme: 01:06 17.02.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı