• Turkhane Logo

Deniz Gezmiş'in ıslak imzalı idam hükmü satışa çıkarıldı

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın kesinleşmiş ıslak imzalı idam hükmü müzadeye ile satışa çıkarıldı.

18:29 16 Kasım 2017 Perşembe
Deniz Gezmiş'in ıslak imzalı idam hükmü satışa çıkarıldı
Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın kesinleşmiş ıslak imzalı idam hükmü müzadeye ile satışa çıkarıldı.

Pera Mezat Müzayedecilik tarafından Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnanın kesinleşmiş idam hükmünün ıslak imzalı orijinal evrakı, internetten de online takip edilen müzayedede 5 lira açılış fiyatından satışa sunuldu. Müzayede, 18 Kasım saat 13.00te sona eriyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Pera Mezat Müzayedecilik Genel Koordinatörü Cem Özkan, müzayedenin internet ortamında da takip edilmesi nedeniyle çok fazla eserin satışa sunulmadığını belirtti.

 Özkan, müzayedede dikkat çeken eserler arasında Atatürk fotoğrafları ile Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnanın kesinleşen idam hükmünün yer aldığı Hakim Albay Ahmet Tetik ıslak imzalı gerekçeli idam karar evrakı, Ahmet Kayanın annesi Zekiye Kaya için cezaevinde yaptığı boncuk işleme cüzdanı olduğunu söyledi.


15 BİN LİRAYI GÖRDÜ

Müzayedenin 18 Kasımda sona ereceğini İstanbul dışındaki meraklıların da peramezat.comadresli internet sitesi üzerinden mezatı izleyerek katılabileceklerini vurgulayan Cem Özkan, şöyle devam etti:

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam hüküm kararlarının yer aldığı belge 5 liradan çıkmıştı. Şu anda 15 bin lira teklif gördü. Adnan Menderesin hediye ettiği kalem ise 11 bin lira. Müzayedenin bitmesine kısa bir süre var ve eserlere olan ilginin daha da artmasını bekliyoruz.

Son güncelleme: 18:29 16.11.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı